O mancarica tare buna, merge de minune cu o mamaliguta, ar trebui sa fac mai des mamaliga :) imi place tare mult!!! Am tot vazut si auzit, mancaruri cu arpagic, dar inca nu am facut si rau am facut :)), toate au un inceput.
Ingrediente:
150 gr arpagic
5 catei de usturoi
600 gr pulpa de porc
1 conserva de rosii decojite in suc (240 gr)
1 ardei gras verde
3-4 linguri de ulei
1/2 lingurita busuioc uscat
100 ml vin alb
sare, piper
patrunjel verde
Hmmm, aveti ceva de lucru la arpagic de curatat :) dar merita :))), se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele.
Calim arpagicul in ulei, adaugam usturoiul, apoi ardeiul taiat fasii, se lasa 2-3 minute.
Dupa ce s-au calit legumele , adaugam carnea si lasam 1-2 min, impreuna cu legumele, apoi condimentam cu sare, piper si busuioc, turnam vinul si lasam sa fiarba sub capac, la foc incet.
Dupa ce a fiert carnea, adaugam rosiile tot cu suc si mai lasam atat pana ce scade putin sosul format, se mai potriveste de sare, daca e nevoie.
Cand este gata se presara cu patrunjel proaspat taiat si se serveste cu o portie mare de mamaliguta!
Pofta mare!!!
sa stii ca nici eu nu am gatit niciodata arpagic...m-ai convins :)
RăspundețiȘtergereSi pe mine m-ai convins.Pt ca arata bine mancarea.
ȘtergereCoco, sper sa va placa!! :) Pup!
ȘtergereHaplea, multumesc!! :)
ȘtergereImi face foame mancarica ta...arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Viviana! Puup!
Ștergereo mancarica la indemana oricui si gustoasa si rapida!imi place!pupici!!
RăspundețiȘtergereMihaela, sinoua ne-a placut, dar am avut ce curata la arpagic :))! Te pup!
ȘtergereNu am gatit cu arpagic pana acum.Dar papica ta arata foarte apetisant.Pup!
RăspundețiȘtergereDia nici eu nu am facut pana acum, dar regret ca nu am facut-o mai devreme, chiar a fost tare buna! Pupicei!
Ștergere