Am revenit, nu prea am vreme azi, am o gramada de lucru :((( si nu mai stiu pe ce sa pun mana, asa deci va scriu repede reteta si plec la treaba.
Avem nevoie: in functie de cat de groasa,sa zic asa vreti rulada:
1/2 foi napoliane( eu am folosit doar una)
300 gr biscuiti populari
100 gr zahar
2 linguri cacao
300-350 ml lapte
CREMA:
13 linguri zahar
300 gr lapte praf
150 ml apa
100 gr nuca de cocos
200 gr unt/ margarina
DECOR:
50 gr ciocolata alba
1 lingurita de unt
1 lingura cacao
In primul rand, dai laptele pe foc sa fiarba, rupi biscuitii in bucati mai mari adaugi zaharul, cacao si torni laptele fierbinte peste biscuiti. Amesteci bine si torni compozitia peste foaia de napolitana ca sa se inmoaie sa poti rula.
Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca bine, se lasa la racit, intre timp mixam untul pana ce devine o spuma, apoi adaugam treptat crema de cocos.
Turnam crema peste biscuiti si rulam avand grija sa nu se rupa foaia de napolitana. Dam la rece o ora apoi glazuram cu ciocolata alba topita cu untul si budram cu cacao.Racim inca o ora apoi feliem!
Pofta dulce!!!
Avem nevoie: in functie de cat de groasa,sa zic asa vreti rulada:
1/2 foi napoliane( eu am folosit doar una)
300 gr biscuiti populari
100 gr zahar
2 linguri cacao
300-350 ml lapte
CREMA:
13 linguri zahar
300 gr lapte praf
150 ml apa
100 gr nuca de cocos
200 gr unt/ margarina
DECOR:
50 gr ciocolata alba
1 lingurita de unt
1 lingura cacao
In primul rand, dai laptele pe foc sa fiarba, rupi biscuitii in bucati mai mari adaugi zaharul, cacao si torni laptele fierbinte peste biscuiti. Amesteci bine si torni compozitia peste foaia de napolitana ca sa se inmoaie sa poti rula.
Daca dorit rulada mai subtire ca diametru, impartiti compozitiile de biscuiti si crema pe doua foi de napoiltane, eu am ramas la varianta de o foaie , are alt aspect. Daca totusi optati la doua foi, atunci maruntiti biscuitii mai tare , fiindca nu o sa va ajunga compozitia.
Acum ne ocupam de crema, fierbem apa cu zaharul si lasam putin pana ce se ingroasa, incercati sa picurati putin sirop intr-un pahar cu apa rece, daca se dizolva repede, inseamna ca necesita mai multa fierbere. Turnati siropul peste laptele praf si amestecati cu o furculita sau mixati sa nu ramana cocoloase.
Turnam crema peste biscuiti si rulam avand grija sa nu se rupa foaia de napolitana. Dam la rece o ora apoi glazuram cu ciocolata alba topita cu untul si budram cu cacao.Racim inca o ora apoi feliem!
Pofta dulce!!!
Arata f bine!
RăspundețiȘtergereCe bine arata.Am facut si eu rulada dar doar din ciocolata.Cu napolitana cred ca e si mai buna.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si-ti doresc zi faina.
Multumesc Cristina! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul Crec si varianta aceea este delicioasa, intr-adevar a fost o rulada foarte buna! Pup cu drag si o zi faina!
RăspundețiȘtergereCe frumoasa e... N-am incercat niciodata sa fac rulada cu napolitane, sigur e gustoasa, doar ca mie imi este frica sa nu se rupa... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!Am salvat reteta!!!Merci si pupici!!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna si foarte bine arata.Pupici!
RăspundețiȘtergereSuper arata...Ce buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereseara frumoasa!
Ce minunatie delicioasa !!! salivez.. si nu mai am nimic dulce .pupici
RăspundețiȘtergereArata deosebit de bine o asa felie de rulada!
RăspundețiȘtergereVoi incerca si eu.
Multumesc pentru idee.
Seara placuta!
Minunata reteta,trebuie incercata!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!! Super
RăspundețiȘtergereApropo..pasta de pe albinuta am colorat-o...cu galmen lamaie.
Pupici
Arata delicioasa rulada!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereNagyon szép, biztos finom is:)
RăspundețiȘtergereDaniela , multumesc , incearca cu incredere, nu se rupe foaia, se inmoaie foarte bine! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lilly, sper sa fie pe placul familiei tale! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diamar, noua ne plac dulciurile si incerc sa le fac pe plac fetelor! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Violette, asemenea si tie! Pupicei!
RăspundețiȘtergereAntonina, iti trimit si tie o feliuta sa-ti stapanesti pofta :)! Pup!!!
RăspundețiȘtergereEvelina, pot sa spun ca a fost cea mai buna rulada cu cocos ce am savurat-o, acum ramane de vazut daca va fi pe placul dvs! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereAdina, cu incredere, pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianca, o culoare foarte intensa si placuta! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela, o seara placuta si voua!
RăspundețiȘtergereKati nagyon fincsi volt!
RăspundețiȘtergereUn desert tare bun ati avut!Mai e ceva?Pupici la toti!
RăspundețiȘtergerein sfarsit o reteta de desert si pentru cei mai saraci si fara de cuptor cum sunt eu.arata bine si crema de cocos sigur e delicioasa.pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo , da mai am o groaza de postat:) Te pup!
RăspundețiȘtergereSarah am folosit crema de la reteta mea de Bounty pe care cred ca o voi face curand! Pup!
RăspundețiȘtergereo rulada excelenta aratoasa si gustoasa; multumesca de reteta!
RăspundețiȘtergereCu placere Daniele , sper sa fie pe gustul tau! Te pup!
RăspundețiȘtergereFoarte buna rulada!!!
RăspundețiȘtergereSi eu o fac dar un pic diferit...
Te pup!Alynusa
Alynusa, cu siguranta este delicioasa si varianta ta ! Te pup!
RăspundețiȘtergereasta ptr mine e un deliciu , ador crema de cocos !!!!
RăspundețiȘtergereMagda si pentru noi a fost un deliciu! Te pup!
RăspundețiȘtergereuau! ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMerci Ophelia! Te pup!
RăspundețiȘtergerevai ce bine arata!! sunt sigura ca e si foarte buna!!!
RăspundețiȘtergere