joi, 9 februarie 2012

Carnati in vin cu sos de mere



Intodeauna mi-au placut , combinatiile dulci-acrisoare-sarate, iar aceasta reteta este una dintre ele, sper sa va placa  asa cum mi-a placut si mie:)

 Ingrediente (4 portii):
 300 ml vin alb sec
 250 gr carnati de porc 
 1/2 ceapa alba
 2 mere de  desert crocante
 70 gr unt la temperatura camerei
 2 linguri zahar
 1/2 baton scortisoara
 Se da vinul in clocotintr-o cratita mica  si se fierb carnatii, la foc mic, 10 min.
  Intre timp se curata ceapa si se da pe razatoare, se curata de coaja si de cotor merele, se taie in patru , apoi se feliaza.
 Se topeste incet o parte din unt intr-o tigaie; se aduc carnatii din cratita, pastrand vinul in care au fiert, si se prajesc la foc mic, pana se rumenesc.





Intre timp, se adauga jumatatea de ceapa in vin impreuna cu merele, se toarna o cescuta de apa, se adauga zaharul, scortisoara si restul de unt. Se da amestecul in clocot, se face focul mic si se fierbe incet pana ce merele se fragezesc, iar lichidul capata consistenta unui sirop.






Se servesc carnatii cu acest sos de mere.  Se poate servii cu piure de cartofi, salata verde  si ceapa glasata sau varza de Bruxelles calita.  Noi am servit cu varza de Bruxelles calita, reteta urmeaza curand si a carnatului.






   

 sursa: Retete de 30 de minute

8 comentarii:

  1. Mmmmmm, ce buni trebuie sa fie.... si varza de bruxelles, mi-e pofta rau!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nely eu zic ca da , acuma depinde de gustul fiecaruia, sotului nu prea ii plac aceste combinatii, greu il mai multumesc :)) Pupicei!

      Ștergere
  2. arata pefect, iar combinatia cred ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alinutza ramane sa incerci si sa-ti dai parerea :) Pupicei!

      Ștergere