duminică, 15 iulie 2012

Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie


O prajitura deliciosa, care cu siguranta merita incercata. Doar atat imi pare rau de pozele nereusite :((!!



Ingrediente:

Blatul 1:


4 oua
150 gr zahar
40 gr cacao
100 gr faina
1 lingurita praf de copt


Blatul 2:


6 albusuri
200 gr zahar
150 gr nuca macinata
200 gr visine
50 gr faina
1 lingurita praf de copt
  


Crema:


6 galbenusuri
250 gr zahar
5 plicuri vanilii
400 gr unt
  


Glazura:


150 gr ciocolata 
50 gr smantana pentru frisca



Pentru primul blat se bat albusurile  cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile.
Se adauga cacao cernuta, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca foarte incet.
Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit. 
Am copt 20 min, pana a trecut testul scobitorii.






Pentru cel de-al doilea blat, se bat albusurile spuma  cu zaharul.
Apoi adaugam faina cu praful de copt.
Incorporam nuca macinata, apoi visinele. ( eu am folosit din compot, cu siguranta este mai buna cu visine proaspete )
Se coace in cuptorul incalzit cca 20 min.
La fel se incearca cu o scobitoare.






Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi se mixeaza in continuare pe baie de abur, pana ce se ingroasa.
Se lasa la racit apoi se amesteca la untul batut spuma.






Se asambleaza in felul urmator, se aseaza blatul de cacao, se toarna jumatate din crema, apoi blatul cu nuca si visine si restul de crema.







Se da la rece pentru o ora sau doua apoi se glazureaza.
Se topeste ciocolata cu smantana pe bain marie apoi se toarna deasupra prajiturii.
 Se niveleaza apoi se mai da la rece pana ce se intareste glazura.


Pofta dulce!!!











30 de comentarii:

  1. NEAPARAT TREBUIE INCERCATA,TREBUIE SA FIE GROZAV DE BUNA!PUPICI

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flory a fost delicioasa, ador aceasta combinatie! pupici!

      Ștergere
  2. A süteményeid mindig elkápráztatnak! Ezt is muszáj lesz kipróbálnom! Annyira jól néz ki...

    RăspundeţiȘtergere
  3. ce bine arata!si pozele sunt ok, foarte clare.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Ce imbietoare este.Trebuie musai incercata.
    Pupici la fete!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela eu o recomand tuturor caror le place aceasta combinatie! Pupici!

      Ștergere
  5. Nu inteleg ce spui tu despre pozele astea, dar mie mi-au lasat gura apa, nu gluma. Clar e o prajiturica de milioane, si trebuie facuta! Pup

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Poliana, pentru sustinere, dar totusi nu prea sunt incantata, nu este culoarea naturala si pe aparat asa se vedea :) Pup!

      Ștergere
  6. las ca nici cu prajitura asta nu mi-e rusine :D numai ce conmbinatie de gusturi! :*

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De buna ii buna :) a disparut foarte repede , de ar mai fi fost! :)) Pup cu drag!

      Ștergere
  7. Adela, arata demential!!!!
    Ar trebui sa mai pun si eu manutza la treaba dar...o las pe alta data. :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. cat de bine arata!!nici nu vreau sa imi imaginez ce gus a avut :)felicitari!!Sa mai pup strengaritele din partea mea...ca taaare demult nu le-am mai pupacit si pe ele :)))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, pup si eu strengarii tai :*:* :)) Te pup!

      Ștergere
  9. Sunt innebunita dupa orice desert cu visine !!

    RăspundeţiȘtergere
  10. O prajitura de zile mari. Arata foarte bine.. delicioasa

    RăspundeţiȘtergere
  11. yummy ce retete bune vad aici pe blog, imi lasa gura apa :-) felicitari!!! :-*

    RăspundeţiȘtergere
  12. Foarte faina combinatia, iar pozele foarte bune!
    Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  13. Si asta se noteaza, cand o sa pot o fac si eu!

    RăspundeţiȘtergere