Noua ne plac chiftelutele oricum, dar cu sos de rosii si cu paste sunt prefereratele noastre. Fetele mananca cu mare pofta , iar sotul la fel.
Ingrediente:
Pentru chiftelute:
500 gr carne tocata
3 felii de franzela
1 catel de usturoi
1 ceapa
1 ou
sare, piper
frunze de patrunjel
2 linguri ulei
Pentru sosul de rosii:
1 morcov mic
1 ceapa mica
500 ml bulion de rosii
sare, piper
2 linguri ulei
Servit:
400 gr paste (spirale am avut eu)
In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguru de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot 2- 3 min.
Scoatem chiftelutele din cuptor si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min
Data viitoare voi adauga busuioc sosului, acuma nu am mai avut :)
Se servesc cu paste!!
Pofta mare!!
sare, piper
2 linguri ulei
Servit:
400 gr paste (spirale am avut eu)
In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguru de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot 2- 3 min.
Scoatem chiftelutele din cuptor si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min
Data viitoare voi adauga busuioc sosului, acuma nu am mai avut :)
Se servesc cu paste!!
Pofta mare!!
mi se face foame !!!!!
RăspundețiȘtergereCoco, te invit la masa :D! Puup!
ȘtergereHi,hi tot chiftelute cu sos am facut si eu, doar ca le-am servit cu piure de cartofi. Voi incerca si cu paste caci sigur sunt foarte bune! Ai o prezentare super! Pupici!
RăspundețiȘtergereNely, sunt foarte bune si cu paste, si cu piure lle servim cu mare placere, ne plac oricum :))) doar chiftelute sa fie! Puup cu drag!!
ȘtergereBuna mancarica...si da, sosul e minunat cu busuioc :). Am noroc ca am la cogelator ..imi pune mama de toate din gradina ei. te pup
RăspundețiȘtergereTimea nu am mai avut nici macar uscat, dar m-am aprovizionat acum :)! Te pup!
ȘtergereChiftelutele cu sos sunt intr-adevar bune tare.Pupici!
RăspundețiȘtergereAsa este Dia ! te pup!
Ștergere