Anul acesta am avut propriile rosi din gradina si sunt tare mandra de acest lucru, au fost niste rosi mari carnoase din care a iesit un bulion excelent. Reteta mea este simpla si usor aromata, fara adaos de zahar, nu mai adaug , inainte faceam si cu zahar, separat pentru sosuri si de baut, ne place tare mult , iarna mai bem cate-o canita si eu si sotul in locul sucurilor.
Avem nevoie de:
rosii
sare mare, neiodata
1-2 ardei gras verde
frunze de telina
Nu am pus o cantitate cantarita de rosi, stiu doar ca a iesit 6 l dupa stoarcere si am pus 30-40 gr de sare mare. Se spala rosiile se taie si se dau prin masina de stors rosii, se pune intr-o oala mare si se adauga sarea ardeiul taiat in doua si frunze de telina, se lasa sa de-a in clocot si din momentul acela se lasa 1 ora la fiert.
Dupa fierbere se pune bulionul in sticle se fileteaza capacele si se pun la cuptorul aragazului intr-o cratita cu apa pana la jumatatea sticlelor cca 1 ora. Apoi se pune la cald intre paturi, pana a 2-a zi , se depoziteaza!
Cel mai bun facut in casa!pupici!
RăspundețiȘtergereBulionul facut in casa este cel mai bun! Pupici
RăspundețiȘtergereBulionul adevarat este cel facut in casa! Felicitari, esti o minune la casa omului! Pupici!
RăspundețiȘtergereCel mai bun Flory! :) Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar Cristina! Pup!
RăspundețiȘtergereMai am pana ce sa va ajung pe d-voastra, Nely! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereNimic nu-i mai bun decat bulionul facut in casa...
RăspundețiȘtergereFelicitari!!!
Pupici si o zi placuta!!!
La iarna la tine vin sa cumpar o sticla :))
RăspundețiȘtergereAici scap usor ca face mama!Pupici si o seara buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc Petronela! pupicei!
RăspundețiȘtergereMihaela, o sticla, doua dau pe gratis :))) Pupicei!
RăspundețiȘtergereTeo, sa ne traiasca mamicile, anul trecut mi-a facut ea bulionul, ce o gandit saraca ca am mult de furca cu micuta si nu pot de ea! I multumesc si i-am multumit pentru gestul ei! Pupicei si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereDaca ai rosii in gradina, ar fi si pacat a nu faci bulion in casa! Foarte buna reteta ta.
RăspundețiȘtergerece harnicuta! bravo! eu am muncit toata ziua la niste zacusca si sunt franta! vad ca tu nu mai ai oprire! :)
RăspundețiȘtergereParca-i simt gustul si mirosul grozav.Pupici!
RăspundețiȘtergereBizony a legfinomabb ami a saját kertünkből kerül ki. Én is ilyen üvegekbe tettem el a ketchupot, nagyon praktikusak, és jól is mutatnak.
RăspundețiȘtergereNumai o canuta? pai mie sa-mi dai o sticluta, ca o golesc imediat. Pe loc! Eu mai mult il beaua sa gol, decît gatesc cu el =))
RăspundețiȘtergerePup xo
Multumesc Brandusa! Si pana nu am avut in gradina luam de la piata rosi de gradina de la o persoana cunoscuta! puup cu drag!
RăspundețiȘtergereOphelia, imi place sa vad camara plina cu ce imi place, am facut mai multe feluri dar nu arat anul acesta chiar toate :d, iar la anul daca incep seviciul poate nu o sa mai fiu chiar asa de harnicuta, o sa fiu si eu mai obosita, asa deci profit de timpul pe care il mai am! :) Pupicei !
RăspundețiȘtergereDiamar ai venit dupa miros? Pupici!
RăspundețiȘtergereKati, en is ilyen uvegekben rakom minden evben!
RăspundețiȘtergereMaya, sotul este asa, si il sfadesc de multe ori ca raman fara :))), eu beau mai discret, si folosesc foarte mult la mancaruri si fac , multe sosuri! Puup cu drag!
RăspundețiȘtergere