joi, 22 septembrie 2011

Pateu de vinete si ciuperci



Cu aceasta reteta minunata de aperitiv  voi participa la concursul lansat de  Bucataresele vesele    cu denumirea de Concurs- " Cutitele ceramice ne usureaza munca"   reteta o gasiti si in Retete de 30 de minute  de la Reader`s Digest, eu am modificat-o bine de tot, am sa dau reteta exact cum am facut-o eu :)
 1 vanata mare 
 2 lg de ulei
 1 ceapa medie
 3 castraveti mici
 3 catei de usturoi
 100 gr ciuperci
 1 rosie mare
 cimbru uscat
 patrunjel verde proaspat
 1 lingurita mustar cu bobite
1 lingurita otet balsamic
 1 bagheta
 sare si piper
 Cum procedam curatam vanata , o taiem cubulete de 1 cm, saram si lasam 10 min sa iasa amareala. Se spala putin sub un jet de apa rece si se scurg bine de apa. Curatam si taiem ceapa, calim in 2 lg de ulei, adaugam vanata si lasam 5 min, apoi  adaugam castravetii curatati si taiati rondele si rosia decojita si taiata cuburi. Lasam 2-3 min apoi adaugam ciupercile curatate si taiate si usturoiul, condimentam cu cimbrul uscat, patrunjel verde tocat, 1 lingurita otet balsamic, 1 lingurita de mustar cu boabe,  sare si piper si lasam sa scada 10-15 min. Intre timp taiem bagheta felii si prajim intr-o tigaie- gratar, fara ulei.  Dupa ce a scazut, racim putin, si turnam in vasul unui blender si mixam pana ce se face ca o pasta, asezonam cu sare si piper daca e nevoie.
 
Serviti alaturi de feliute de painica prajita si patrunjel verde tocat! Pofta buna!
 

28 de comentarii:

  1. Trebuie sa fie tare gustos! :)
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost bun Marinela :) Pupicei si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta, mai ales din cauza catravetilor, dar cred ca e delicioasa! Aduce cumva cu zacusca?

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu care credeam ca am incercat tot ce se putea face din vinete.cred ca asta e urmatoarea mea reteta .pare un deliciu pentru (mine)eu,cel mai mare fan al vinetelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Livia, seamana putin la gust, este prima data cand mananc castravetii gatiti, dar pasate nici nu simti gustul lor si sunt foarte buni! Ara un gust acrisor de la mustar si otetul balsamic, eu am facut putin mai picant am adaugat mai mult piper, a fost o nebunie, cea mica a mancat foarte bine, tot cerea papa si m-a multumit! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah incearca si sa-mi spui daca va placut! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nagyon jól hangzik, csupa finomság van benne.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi Adela, nici eu n-am mancat castraveti gatiti! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristina ramane sa incerci si sa-mi spui parerea! :) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am incercat pana acum asa ceva,dar pare tare bunut.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Diamar propun sa incercati, poate o sa va placa! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nagyon érdekes, különleges. A zakuszkáér odavagyunk, szerintem ez is ízlene. Sok sikert a versenyen!

    RăspundețiȘtergere
  13. asa ceva nu am facut si nici nu am mai vazut , dar cum mie imi plac ciupercile si vinetele fff mult ... sunt sigura ca acest pateu e pe gustul meu , trebuie incercat ;) ..... bravooo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. ce pofta mi-ai facut cu acest pateu!!!fff interesant si inedit! felicitari Ade!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca e un deliciu!Bafta multa la concurs,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. foarte intresanta combinatia! eu as incerca-o! yami! o zi frumoasa Adela draga!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Adina, incearca , ca sa poti sa-ti dai seama daca va place! Poti sa o faci dupa gustul vostru! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ade,iubio ai bagat vinete si ciuperci in aceeasi mancare si imi plac amandoua la nebunie!Cred ca si pateul a fost tot o nebunie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  19. Teo draga, noua ne-a placut tare mult, dar ramane la aprecierea fiecaruia, asta clar :d Te pup!

    RăspundețiȘtergere