Cu aceasta reteta minunata de aperitiv voi participa la concursul lansat de Bucataresele vesele cu denumirea de Concurs- " Cutitele ceramice ne usureaza munca" reteta o gasiti si in Retete de 30 de minute de la Reader`s Digest, eu am modificat-o bine de tot, am sa dau reteta exact cum am facut-o eu :)
1 vanata mare
2 lg de ulei
1 ceapa medie
3 castraveti mici
3 catei de usturoi
100 gr ciuperci
1 rosie mare
cimbru uscat
patrunjel verde proaspat
1 lingurita mustar cu bobite
1 lingurita otet balsamic
1 bagheta
sare si piper
Cum procedam curatam vanata , o taiem cubulete de 1 cm, saram si lasam 10 min sa iasa amareala. Se spala putin sub un jet de apa rece si se scurg bine de apa. Curatam si taiem ceapa, calim in 2 lg de ulei, adaugam vanata si lasam 5 min, apoi adaugam castravetii curatati si taiati rondele si rosia decojita si taiata cuburi. Lasam 2-3 min apoi adaugam ciupercile curatate si taiate si usturoiul, condimentam cu cimbrul uscat, patrunjel verde tocat, 1 lingurita otet balsamic, 1 lingurita de mustar cu boabe, sare si piper si lasam sa scada 10-15 min. Intre timp taiem bagheta felii si prajim intr-o tigaie- gratar, fara ulei. Dupa ce a scazut, racim putin, si turnam in vasul unui blender si mixam pana ce se face ca o pasta, asezonam cu sare si piper daca e nevoie.
Serviti alaturi de feliute de painica prajita si patrunjel verde tocat! Pofta buna!
Trebuie sa fie tare gustos! :)
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
A fost bun Marinela :) Pupicei si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, mai ales din cauza catravetilor, dar cred ca e delicioasa! Aduce cumva cu zacusca?
RăspundețiȘtergeresi eu care credeam ca am incercat tot ce se putea face din vinete.cred ca asta e urmatoarea mea reteta .pare un deliciu pentru (mine)eu,cel mai mare fan al vinetelor.
RăspundețiȘtergereDa Livia, seamana putin la gust, este prima data cand mananc castravetii gatiti, dar pasate nici nu simti gustul lor si sunt foarte buni! Ara un gust acrisor de la mustar si otetul balsamic, eu am facut putin mai picant am adaugat mai mult piper, a fost o nebunie, cea mica a mancat foarte bine, tot cerea papa si m-a multumit! Pupicei!
RăspundețiȘtergereSarah incearca si sa-mi spui daca va placut! Pup!
RăspundețiȘtergereNagyon jól hangzik, csupa finomság van benne.
RăspundețiȘtergereMersi Adela, nici eu n-am mancat castraveti gatiti! :)
RăspundețiȘtergereTare buna! Multa bafta!
RăspundețiȘtergereCred ca e bun!!! Pup
RăspundețiȘtergereKati nagyon tetszet nekunk!
RăspundețiȘtergereNu ai pentru ce Livia, :) Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Fancy! Pup!
RăspundețiȘtergereCristina ramane sa incerci si sa-mi spui parerea! :) Pupicei!
RăspundețiȘtergereNu am incercat pana acum asa ceva,dar pare tare bunut.Pupici!
RăspundețiȘtergereDiamar propun sa incercati, poate o sa va placa! Pupicei!
RăspundețiȘtergereNagyon érdekes, különleges. A zakuszkáér odavagyunk, szerintem ez is ízlene. Sok sikert a versenyen!
RăspundețiȘtergereasa ceva nu am facut si nici nu am mai vazut , dar cum mie imi plac ciupercile si vinetele fff mult ... sunt sigura ca acest pateu e pe gustul meu , trebuie incercat ;) ..... bravooo!!!!
RăspundețiȘtergerece pofta mi-ai facut cu acest pateu!!!fff interesant si inedit! felicitari Ade!
RăspundețiȘtergereCred ca e un deliciu!Bafta multa la concurs,te pup!
RăspundețiȘtergerefoarte intresanta combinatia! eu as incerca-o! yami! o zi frumoasa Adela draga!
RăspundețiȘtergereKoszonom Gerdi!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina, incearca , ca sa poti sa-ti dai seama daca va place! Poti sa o faci dupa gustul vostru! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory! Pup!
RăspundețiȘtergereIncearca Ophelia! Pupicei!
RăspundețiȘtergereAde,iubio ai bagat vinete si ciuperci in aceeasi mancare si imi plac amandoua la nebunie!Cred ca si pateul a fost tot o nebunie!Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo draga, noua ne-a placut tare mult, dar ramane la aprecierea fiecaruia, asta clar :d Te pup!
RăspundețiȘtergere