marți, 31 ianuarie 2012

Briose cu dovleac si curmale



O combinatie delicioasa, merge de minune!!  Am ajuns la 300 de postari , si sper sa fie cat mai multe!! :)
 Ingrediente:
 850 gr dovleac curatat
 350 ml smantana
 200 gr zahar
 1/2 lingurita sare
 4 oua
 1 lingurita scortisoara
 1/4 lingutita nucsoara
 , coaja unei lamai
 3 linguri faina
  1 lingurita praf de copt
 200 gr curmale
 zahar pudra (optional)
 Dovleacul se pune intr-o tava de cuptor,  se acopera cu folie de aluminiu si se coace 30 min. Cand este copt se mixeaza sau se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca separat , zadarul, scortisoara, nucsoara, coaja de lamaie, sarea, faina, praful de copt si  ouale. Adaugam piureul de dovleac si smantana si se mixeaza. Se aseaza hartie de briosa in forme speciale de briose, se pune cate o curmala fara samburi si se toarna din compozitie, in fiecare forma sa astupe curmalele. Se da la copt la foc potrivit 45 min, dupa cuptorul meu.  
 Se pudreaza cu zahar , optional, eu nu am mai pudrat.
 Pofta buna!!




8 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata,dar arata foaaaarte bine.Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta combinatia...nu am incercat, dar e de tinut minte!
    O zi frumoasa...si calda :) iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi nu sint fun dovleac,morcov,zuchini in dulciuri,parca asi incerca sa vad ce gust are :).

    RăspundețiȘtergere