O combinatie delicioasa, merge de minune!! Am ajuns la 300 de postari , si sper sa fie cat mai multe!! :)
Ingrediente:
850 gr dovleac curatat
350 ml smantana
200 gr zahar
1/2 lingurita sare
4 oua
1 lingurita scortisoara
1/4 lingutita nucsoara
, coaja unei lamai
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
200 gr curmale
zahar pudra (optional)
Dovleacul se pune intr-o tava de cuptor, se acopera cu folie de aluminiu si se coace 30 min. Cand este copt se mixeaza sau se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca separat , zadarul, scortisoara, nucsoara, coaja de lamaie, sarea, faina, praful de copt si ouale. Adaugam piureul de dovleac si smantana si se mixeaza. Se aseaza hartie de briosa in forme speciale de briose, se pune cate o curmala fara samburi si se toarna din compozitie, in fiecare forma sa astupe curmalele. Se da la copt la foc potrivit 45 min, dupa cuptorul meu.
Se pudreaza cu zahar , optional, eu nu am mai pudrat.
Pofta buna!!
Nu am mancat niciodata,dar arata foaaaarte bine.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereIntodeauna e loc de noutati, Dia! Te pup!
ȘtergereInteresanta combinatia...nu am incercat, dar e de tinut minte!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa...si calda :) iti doresc!
Multumesc Marinela!
ȘtergereDesi nu sint fun dovleac,morcov,zuchini in dulciuri,parca asi incerca sa vad ce gust are :).
RăspundețiȘtergereUn gust minunat, Paradis! Pupicei!
ȘtergereCE BINE ARATA INTERIORUL...YAMY
RăspundețiȘtergereMultumesc Naty!!
Ștergere