luni, 30 ianuarie 2012

Ciorba de dovlecei



Este o ciorbica tare buna, ce te spala de toate pacatele :), mi-a placut tare mult. Cu siguranta am sa o mai fac, desi  ai mei nu sunt tare incantati :)
 
 Ingrediente:
500-600 gr dovlecei
 8o gr orez
 50 gr morcov
 50 gr telina
 50 gr  patrunjel
1 ceapa
50 gr unt
 2 galbenusuri
 100 gr smantana
 1 lamaie
 marar, patrunjel verde
 sare
 
  Dovlecei se curata si se taie cubulete mici. Ceapa se toaca marunt iar restul legumelor se taie cuburi mici.  Se pun intr-un vas si se brezeaza putin in unt, apoi  se sting cu 2 1/2 l de apa.  Se adauga sare dupa gust si se fierb 30 min, dupa care se adauga orezul spalat  si se mai fierb impreuna 10 min.  Se acreste ciorba dupa gust cu zeama de lamaie, se mai potriveste de sare  si se ia vasul de pe foc. Se lasa sa stea cu 5-10 min si se drege cu galbenusurile batute cu smantana si subtiate cu ciorba.
 Se serveste presarata cu verdeata taiata marunt. ( Pentru obtinerea unui gust mai placut, in timpul fiertului se pune la ciorba coaja de lamaie intreaga)
 

 



Pofta mare!!!
 

7 comentarii:

  1. O ciorbita minunata pe vremea asta!!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Nely, mi-a placut tare mult, au mancat toti dar ciorba fara carne, nu prea aluneca, sotul nu prea a fost incantat! :)
      Pupicei!!

      Ștergere
  2. Asta e favorita mea supa.Foarte yammy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-as vrea si eu o ciorbica de asta!
    Arata suuuper!

    RăspundețiȘtergere