miercuri, 4 ianuarie 2012

Prajitura Rafaello



O prajitura tare buna, excelenta zic eu si perfecta pentru sarbatori.  Am facut-o de Craciun. 
 Ingrediente:
 Blat:
 6 oua
 6 linguri zahar
 6 linguri faina
 150 gr nuca macinata
 1 praf de copt
 Crema :
 13 linguri de zahar
 200 gr lapte praf
 150 ml apa
 7 linguri nuca de cocos
 200 gr unt/ margarina
 Ornat:
 nuca de cocos / cacao /glazura
In primul rand separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat,  batem pana ce devine o spuma tare,  apoi adaugam galbenusurile si praful de copt.  Adaugam nuca macinata, apoi pe rand faina.  Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt , apoi coacem  in cuptorul incalzit la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea.







Blatul se lasa la racit, intre timp ne ocupam de crema.  Se fierbe 150 ml apa cu zaharul, pana ce se topeste zaharul si se obtine un sirop, apoi se toarna peste laptele praf. Se amesteca cu o furculita avand grija sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga nuca de cocos. Mixam untul spuma, apoi adaugam treptat cate o lingura de crema cocos.





Blatul se taie in doua. O treime de crema se intinde intre blaturi , iar restul de crema se intinde deasupra. Pentru ornat eu am presarat cacao si mi-a ramas foarte putina glazura de la alta prajitura si am picurat deasupra. De obicei se presara nuca de cocos dar am preferat sa shimb putin ceva la ea :)

  




 Recomand sa incercati, crema am folosit-o si la Rulada de napolitane cu biscuiti si crema de cocos .
 Pofta dulce!!








19 comentarii:

  1. Absolut pe gustul meu!Pupici Adeluta!<3

    RăspundețiȘtergere
  2. Csodálatos! Van 2-3 Raffaello receptem, de mások. Ez veri mindegyiket.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata dulcegarie!!! Preferata clar!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna si ti-a iesit foarte apetisanta.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa la maxim!!!Pup si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super bine..si sigue e delicioasa...
    pupici si la multi ani in nou an.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata superr!
    Trebuie sa o incerc musai!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, a fost tare buna prajiturica, urmeaza altele! :) Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt inebunita dupa Raffaello,cred ca prajitura asta e divina!pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarah, sincer in fiecare an o fac de sarbatori, este usor de facut si foarte buna! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, chiar pot spune ca e delicioasa...am facut-o de Sf.Ion si a fost cea mai apreciata. Ne-a placut foarte mult....si cu siguranta o voi face mai des. Data viitoare poate reusesc sa-i fac si poze. Mersi de reteta si pupici!

      Ștergere
  11. Multumesc Nely ca ati incercat si va placut! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. se poate inlocui la crema cu lapte condensat in loc de lapte praf si sirop

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim de ce nu ?!! Se poate dar nu ar mai avea acelas gust.

    RăspundețiȘtergere