Ingrediente:
4 picioare de porc
urechi de porc
300 gr carne de porc
sare
piper boabe
usturoi dupa gust
Ornat:
frunze de patrunjel
un morcov mic
Punem toate ingredientele, inafara de usturoi, intr-o oala, turnam apa cat sa cuprinda toata carnea si punem la fiert pe foc mic. Cand a fiert carnea si cade de pe oase, adaugam usturoiul pisat si mai lasam 2-3 minute.
Apoi luam de pe foc , scoatem carnea si lasam sa se limpezeasca putin zeama. Fierbem morcovul vreo 15 min in apa cu sare. In vasele in care doriti sa puneti piftia , asezati morcovul taiat si frunze de patrunjel, dupa imaginitie si turnati, putina zeama Raciti 14-20 min , apoi scoateti vasele, asezati carnea luata de pe oase si turnati din zeama, sa cuprinda toata carnea. Raciti iar.
Pentru o zeama limpede, spalati bine carnea si fierbeti la foc foarte mic, totul e sa nu tulburati zeama.
Cand este fiarta carnea, incercati pe o farfurie mica, daca se incheaga zeama, daca nu folositi gelatina. Nu turnati nici foarte multa apa, doar cat sa acopere carnea si circa de 1-2 degete deasupra carni.
Pofta mare!!
Pot sa dau like si aici? Pup
RăspundețiȘtergereCum vrei Cristina!:) Pup!
ȘtergereDe-ai sti cat de mult imi place.Trebuie sa ma pun pe treaba.Dar pana atunci servesc de la tine.Te pup!
RăspundețiȘtergereCat imi place racitura...
ȘtergereDia, repede, repejor:)), Pana atunci te servesc cu mare drag!! Te pup!
ȘtergereHaplea si noua ne place, dar cel mai mult ii place sotului :) O seara placuta!!
ȘtergereCe pofta mi-ai facut cu piftia. Ai mei nu manînca. Poate ma supar si-mi fac mie o portie... mai mare =))
RăspundețiȘtergereMaya, eu si sotul mancam , fetele nu, cea mica a gustat putin, cea mare nici nu vrea sa auda! Pupicei!!
Ștergere