miercuri, 25 ianuarie 2012

Piftie de porc (Racituri)

 


Ingrediente:
 4 picioare de porc
 urechi de porc
 300 gr carne de porc
 sare
 piper boabe
 usturoi dupa gust
 Ornat:
 frunze de patrunjel 
 un morcov mic

 Punem toate ingredientele, inafara de usturoi, intr-o oala, turnam apa cat sa cuprinda toata carnea si punem la fiert pe foc mic.  Cand a fiert carnea si cade de pe oase, adaugam usturoiul pisat si mai lasam 2-3 minute.
 Apoi luam de pe foc , scoatem carnea si lasam sa se limpezeasca putin zeama.  Fierbem morcovul vreo 15 min in apa cu sare. In vasele in care doriti sa puneti piftia , asezati morcovul taiat si frunze de patrunjel, dupa imaginitie si turnati, putina zeama Raciti 14-20 min , apoi scoateti vasele,  asezati  carnea luata de pe oase si turnati  din zeama, sa cuprinda toata carnea. Raciti iar. 
 Pentru o zeama limpede, spalati bine carnea si fierbeti la foc foarte mic, totul e sa nu tulburati zeama.
 Cand este fiarta carnea, incercati  pe o farfurie mica, daca se incheaga zeama, daca nu folositi gelatina.  Nu turnati nici foarte multa apa, doar cat sa acopere carnea si circa de 1-2 degete deasupra carni.




Pofta mare!!

8 comentarii:

  1. De-ai sti cat de mult imi place.Trebuie sa ma pun pe treaba.Dar pana atunci servesc de la tine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia, repede, repejor:)), Pana atunci te servesc cu mare drag!! Te pup!

      Ștergere
    2. Haplea si noua ne place, dar cel mai mult ii place sotului :) O seara placuta!!

      Ștergere
  2. Ce pofta mi-ai facut cu piftia. Ai mei nu manînca. Poate ma supar si-mi fac mie o portie... mai mare =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, eu si sotul mancam , fetele nu, cea mica a gustat putin, cea mare nici nu vrea sa auda! Pupicei!!

      Ștergere