Anul trecut nu am reusit sa sacrificam porcul, dar asta nu m-a oprit sa fac cas de porc :) La cerintele sotului am facut cas si piftie, ii place tare mult, in special piftia (raciturile), nici nu am apucat sa gust piftia :)))
Pentru cas am cumparat de la o carmangerie, toate cele necesare si a iesit o minunatie , totusi mi-as fidorit sa fie putin afumata , dar asta e, este foarte buna si asa, doar ca trebuie consumata intr-un timp mai scurt.
Ingrediente:
1/2 cap de porc
3 bucati inimi de porc
3 bucati rinichi de porc
3 bucati limba de porc
3-4 catei de usturoi
sare, piper
boia de ardei
piper alb
besica porcului/ cutisin/ punga
Curatam bine capul si maruntaiele, eu le-am cumparat gata curatate, dar totusi am verificat si spalat bine si se pune la fiert, impreuna, in apa fara sare. Se lasa la fiert la foc mic pana ce toata carnea se desprinde de pe oase.
Acuma fiecare taie dupa preferinta, in bucati mai mici mai mari sau sunt care dau prin masina de tocat , in fine, eu prefer in bucati mai marisoare, ca atunci cand tai o felie sa se vada ce este acolo :)
Taiem inima, rinichiul, limba, carnea, grasimea si soricul de pe cap, apoi condimentam cu sare, pier negru si alb si boia de ardei. As fi preferat sa dea o culoare mai rosie boiaua, cand cum o nimeresti :) ii bine si asa, important e gustul :). Pisam usturoiul, adaugati dupa gust, mie nu imi place sa adaug foarte mult usturoi, desi imi place usturoiul :), imi place sa simt toate aromele, si amestecam foarte bine.
As fi preferat sa am besica de porca, sau macar cutisin , dar nu am mai gasit, si am turnat in doua pungi, am rulat sa dau forma mai rotunda, apoi am asezat intr-o tava , am pus deasupra un dog de lemn si o greutate peste. Am lasat pana a doua zi la rece.
Pofta buna!!
Foarte buna!!!
RăspundețiȘtergereO saptamana linistita iti doresc!
Disznófejsajt! De étvágygerjesztő! Én még soha nem készítettem, pedig de szeretem... Pedig a leírásod alapján menne. Füstölni nem szoktátok?
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru comentariul lasat pe blog meu! Toba ta arata delicios! Imi place mult ca nu este grasa cum sunt multe de prin comert! O sa o incerc si eu! Multa sanatate si impliniri iti doresc!
RăspundețiȘtergereToba arata f apetisanta! Mie imi place!
RăspundețiȘtergereAbia astept sa fac si eu,anul asta mergem acasa de sarbatori!Pupici!
RăspundețiȘtergereVreau si eu ... Daca tip mai tare, poate arunci si la mine vreo citeva feliute, ca nu mai tin minte de citi ani n-am mai mincat. Facea mama la sarbatori cind taia porcul, acum aici, n-am nici porc, dar nici toba... Pupici !
RăspundețiȘtergereOau..ce bun trebuie sa fie... demult nu am mai macat cas de casa.,,,,
RăspundețiȘtergerePupici
Da-mi place toba ta de nu mai pot,sa stii.Vreau si eu o bucatica mica.pupicei!
RăspundețiȘtergereNu stiam ce este cas-ul de porc, dar acum m-am lamurit! Delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynusa! Asemenea si tie, pupicei!!
RăspundețiȘtergereGerdi, szoktuk fustolni, de nem vagtunk disznot, vasaroltam a hozzavalot, es csak ezert nem fustol senki :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Lavi! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereFlory, cred ca astepti tare mult sa ajungi acasa?!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereDaniela imi pare rau, dar nu se gasesc cele necesare, pentru toba acolo?
RăspundețiȘtergereLa noi sunt in carmangerii. Daniela oricum eu te servesc virtual ca altfel nu pot :((((( Pupicei!!!
Bianca si noi mancam o data pe an, de Craciun! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereDia te servesc cu mare placere! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereBuna tobita!!!Imi place mult, cea facuta in casa!Pup!
RăspundețiȘtergereRaluca, eu spun cum mi-a explicat si bunicul meu, casul se pune in besica porcului, fiind rotunda besica si gata umpluta, se preseaza pana a doua zi sub o greutate, apoi se duce la afumat. Dupa acea presare ia forma unui cas si de acolo denumirea, daca gresesc va rog frumos sa ma corectati, eu stiu asa de la bunicul meu. Pupicei!!
RăspundețiȘtergereAsa este Licuta nu se compara cu cel cumparat! Pup!
RăspundețiȘtergere