Am revenit cu reteta, imi cer scuze, dar am avut de lucru, toata ziua am fost un dute-vino :))))
Ingrediente:
100 ml lapte
15 gr drojdie
1 lingurita zahar
sare
4 linguri untura/ margarina
1 ou
400 + 50 gr faina
200-300 gem de prune
zahar pudra
Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa, cand rulam cornuletele.
Ingrediente:
100 ml lapte
15 gr drojdie
1 lingurita zahar
sare
4 linguri untura/ margarina
1 ou
400 + 50 gr faina
200-300 gem de prune
zahar pudra
Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa, cand rulam cornuletele.
Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.
Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.
Pofta dulce!!!
Toate sunt ale mele.Pupici!
RăspundețiȘtergereCornuletele astea imi amintesc de vacantele la bunici !!!!!
RăspundețiȘtergereDia ..nu sunt toate ale tale...vreau si eu :). Adela imi plac tare mult cornuletele tale. pup si weekend minunat.
RăspundețiȘtergerele mamanc doar din priviri, din pacate...:))
RăspundețiȘtergereMyyaaamyyy cat de bune sunt astea,imi plac enorm de mult!
RăspundețiȘtergerePupici si weekend placut!
si eu vreaaau ! n-am mai facut cornulete de o vesnicie !
RăspundețiȘtergerePot sa folosesc unt in loc de margarina/untura? Daca da, ce cantitate (grame)? Multumesc!
RăspundețiȘtergereDa se poate si aceasi cantitate ca si untura. Imi pare rau ca nu am putut raspunde ! Sper sa fie de folos pe viitor!
ȘtergereBune
RăspundețiȘtergereAceastă este rețeta pe care o caut de mult timp. Sunt mulțumită îmi plac foarte mult. Felicitări pentru bunătățile astea. Multe salutar.Cristina
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina pentru apreciere! Multe salutari si de la mine!
Ștergere