Craciunul nu putea sa treaca fara sarmale, sincer, eu nu vad sarbatorile fara sarmale. Mirosul acela imbietor, care iti provoaca o pofta, hmm deja imi lasa gura apa numai cand ma gandesc :))). Imi plac, imi plac la nebunie, au iesit atat de bune , incat sotul m-a intrebat ce am am pus in ele :)), i-am raspuns ,, cea ce nu iti place tie, marar si cimbru,, de obicei nu pun in compozitia de carne , dar acum nu m-am putut abtine, mi-am facut placerea :))))
Ingrediente:
1 kg carne tocata de porc
sare, piper
2 lingurite boia de ardei
1 lingura pasta de ardei
50+100 ml bulion de rosi
1 morcov mic
3 cepe mijlocii
2 linguri ulei
200 gr orez
marar, cimbru
100 gr slanina de casa
1 kg coaste afumate
2 capatani de varza murata nu foarte mari
Cum procedam, carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei , adaugam o lingura pasta de ardei si 50 ml bulion de rosi. Curatam cepele si taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare cu ochiul mic, acum eu am calit doua cepe si morcovul ras in 2 linguri de ulei si am adaugat la compozitia de carne, iar a treia ceapa am pus-o asa, necalita. Am adaugat orezul spalat in cateva ape...
Apoi am adaugat cca 1 lingurita de marar si cimbru, nu am exagerat, sotului nu-i prea place si slaninuta de casa taiata fasii subtiri. Am amestecat bine de tot si am ales frunzele de varza pentru a fi umplute.
Facem galustele dupa marimea frunzei, daca frunza este mai mare o tai in doua, nu fac niciodata sarmale foarte mari dar nici foarte mici, potrivite sa fie. Pe fundul oalei sau in ce preferati voi ( cand mai fac cu siguranta am sa gatesc in vas de lut in cuptor :) ) asezam un strat de varza, apoi asezam sarmalele, presaram putin marar si cimbru, apoi un rand de coaste fumate, iar sarmale si tot asa pana ce gatam cu toate, apoi deasupra presaram varza taiata marunt. Turnam apa , aproape ca sa acopere varza si completam cu bulion sau suc de rosii.
Fierbeti la foc incet, scoateti o sarma sa vedeti cand este gata, eu o fac cu cea mai mare placere :)
Serviti alaturi de smantana si mamaliguta, sau o paine de casa, yumyy!
Foarte bune. Si eu pun cimbru si marar. imi plac la nebunie insa o buna perioada de acum incolo nu vreau sa vad sarmale, carne, nimic de genul asta.
RăspundețiȘtergereLa multi ani fericiti, sanatosi si imbelsugati alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!!!!
RăspundețiȘtergereO bunatate!!!
Pupici!
Vai ce ploaie am in gura!!! Abia am terminat cu "porcariile" si mi-ai facut pofta din nou. Arata foarte bine sarmalutele tale!
RăspundețiȘtergereCristina asa sunt si eu, doar fructe mai mananc, oricum am 3 kg in plus :(((! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynusa! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Livia!! Asa sunt si eu nu mai imi trebuie carne o perioada!
RăspundețiȘtergereCum arata!!Cu mare intarziere iti doresc sa ai un an cat mai bun,cu multe bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergereCat de buuune,am facut si eu!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina! Pupicei!
RăspundețiȘtergereFoarte bune Flory, dar totusi sunt satula de carne :) Pupicei!
RăspundețiȘtergereDelicioase si frumoase.Pupici!
RăspundețiȘtergereOff m-am cam ingrasat, da's bune rau! Desi acum cred ca trec pe supe clare si apa cat cuprinde ;)) Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia! Te pup!
RăspundețiȘtergereAntonina, si eu m-am ingrasat, si am trecut pe regim :(( Vreau sa scap de 3 kg, neaparat, asta inseamna gata papa bun :(( Pupicei!
RăspundețiȘtergere