De ieri , de cand mi-am modificat treburile pe aci, sunt tare dezorientata, dar rau de tot. Am zis sa nu amestec cele doua pasiuni sa separ torturile de mancuri si a iesit un haos total pentru mine. Sper sa nu regret mai tarziu, m-am gandit si la varianta aceasta, mai am unele de rezolvat pe ambele bloguri, dar torturile postate aici nu am sa le sterg , fiindca m-am gandit ca o sa se stearga toate comentariile frumoase primite de la voi si nu vreau acest lucru, dar am sa le postez si dincolo sau sa le mut, nu stiu cum voi face :) dar sa fie si acolo.:)
Dragi vizitatori sa nu uitati, va rog din suflet :) , am impresia ca v-am dezorientat si pe voi :((
http://adelas-cakes.blogspot.com - este un blog nou cu numele vechi, doar cu torturi si
http://cevabun-cevadulce.blogspot.com -blogul vechi si denumire noua, doar cu retete culinare si dulciuri.
Ametitor nu!!!
Pentru mine ii o noutate si este ametitor, am sa inregistrez si blogurile pe care le urmaresc , sa stati linistiti :) si cred ca trebuie sa-l consult pe fratiorul meu pentru unele setari , ca nu prea ma pricep:)
Cred ca asta este tot am sa revin la reteta pe care am pregatit-o special pentru provocarea lansata luna aceasta de Mitinitta, pe care nu vreau sa o ratez :)
O sa spun doar ca este o rulada , foarte buna la gust, un blat pufos cu bucati de portocale si crema mouse de ciocolata. Cred ca nu este cea mai reusita rulada dar cu siguranta este una delicioasa. Si noi cum suntem fani ciocolata, s-a mancat foarte repede!!!
Ingrediente:
Blat:
4 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 portocale
Crema:
2 oua
2 linguri zahar
100 gr ciocolata amaruie
2 linguri cacao
300 ml frisca ( Meggle)
1 gelatina dr Oetker
Ornat:
bucati de portocale
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul pe rand. Batem foarte bine pana ce devine o spuma foarte tare, apoi adaugam galbenusurile si praful de copt. Mixam bine , apoi adaugam treptat faina, si spre final portocale taiate bucatele mici.
Turnam toata compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit cca 30 min. Facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor , indepartam hartia de copt si rulam pe un prosop curat , avand grija sa nu se rupa.
Lasam la racit si ne ocupam de crema. Batem ouale intregi cu zaharulpe baie de abur, pana ce se ingroasa apoi adaugam ciocolata rupta si cacao. mai mixam putin pana ce se topeste ciocolata, apoi lasam la racit. Dupa racire turnam frisca si mixam pana ce iasa o spuma fina si groasa. Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa rece cca 10 min si se dizolva pe bain marie. Se adauga la crema si se mixeaza.
Se lasa la rece cca 30 min.
Desfacem rulada si umplem cu aceasta crema, pastram 2-3 linguri pentru ornat. Rulam , ornam cu crema si bucatele de portocale.
Enjoy!!!!
Pare foarte gustoasa, oricum arata f bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina! Pupicei!
ȘtergereImi place combinatia portocala-cioco!Pupici Adela!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place tare mult Flory! Te pup!
Ștergeresi eu ador combinatia!!si chiar daca tu zici ca nu e o rulada reusita mie mi se pare ca e :))Seara frumoasa sa ai!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela! Pupicei!!
Ștergereimi place rulada ta! arata bine si gustul cu siguranta e la fel de bun!
RăspundețiȘtergereEste o rulada ce a disparut tare repede, Timea! Pupicei!
ȘtergerePai daca e special ptr mine,pot sa iau o felie la pachet? Ce delicioasa e!
RăspundețiȘtergereCu siguranta, si doua :)! Pupicei!
RăspundețiȘtergerece bunatate! yamiiiii!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ophelia! Te pup!
Ștergere