vineri, 3 noiembrie 2017

Tarta cu mere si stafide


Daca tot e toamna si e sezonul merelor atunci va invit la o tarta cu mere delicioasa.  

Ingrediente pentru o tarta rotunda:

  • o foaie de tarta rotunda 
  • 500 g mere feliate
  • 50 g  stafide brune inmuiate in rom
  • o lingurita scortisoara pudra
  • 2 oua
  • 100 g kvarg sau iaurt grecesc
  • 80 g zahar
  • esenta de vanilie
  • o bucatica de unt pentru uns forma
  • un galbenus de ou pentru uns 
  • zahar pudra pentru servit 

Timp de pregatire : 20 min

Timp de coacere: 30 min



Daca avem toate ingredientele la indemana este foarte usor de pregatit. Se unge o forma rotunda cu unt si se aseaza foaia de tarta . Se tapeteaza tava usor cu aceasta lasand marginile , pentru ca la final se va indoi marginea usor spre umplutura. Daca nu aveti foaia de tarta pregatita in casa se pot cumpara din super marketuri , au foi de tarte calitate garantata, daca nu se poate pregati dupa reteta de aici .
Se aseaza merele si se presara stafidele inmuiate in rom. Pe urma presaram scortisoara.


 



Oale se bat cu zaharul si esenta de vanilie pana ce devin cremoase.






Pe urma adaugam kvargul si amestecam , apoi turnam peste mere.










Marginile se aduc spre umplutura si se aranjeaza in valuri sa dea o forma frumoasa tartei. Apoi se ung cu galbenus de ou. Se introduce tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana ce se rumeneste usor deasupra, cca 30 min.






Cand este gata se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar inainte de servire.
















3 comentarii:

  1. Vaaaiii cum arata :)!!!Hai ca facem un fan-club al tartelor!! Te pup draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc Mihaela! ! Se pare ca o sa formăm clubul 😂😂! ! Te pup și eu draga mea!!😙

    RăspundețiȘtergere