vineri, 27 ianuarie 2012

Pui marinat cu usturoi si lamaie , la punga



Daca nu ati incercat aceasta combinatie, va spun ca este o combinatie divina!!!  Trebuie sa incercati!! Chiar in acest weekend!!! :)))
 Nu-i mare filozofie, doar sa pregatiti din timp puiul , sa lasati la marinat cateva ore bune :)
 Ingrediente:
 3 pulpe intregi de pui
 1 capatana mare de usturoi
 zeama de la o lamaie
 2-3 linguri de ulei
 50 ml vin alb sec
 sare, piper
 1 punga pentru cuptor
 Pregatim puiul cu 5-6 ore inainte de a fi introdus la cuptor , sa stea la rece in marinata pregatita.   Curatati si spalati bine pulpele, apoi le introduceti in punga. Condimentam cu sare, piper si adaugam usturoiul,  curatat si taiat rondele. Turnam zeama de la o lamaie, uleiul si vinul. Scuturam in  mana punga sa se amestece aromele si lasam la frigider 5-6 ore.  Dupa acest timp se scoate, se fac cateva gaurele in punga cu o scobitoare si se lasa 30-40 min, apoi se face o gaura mai mare sa se rumenesca putin, cca 10 min.
Noi am servit alaturi de piure de cartofi si legume mexicane si felii de lamaie,  deliciosss!!!
   





9 comentarii:

  1. Adaug cu mare drag si acest blog in lista mea !!! Super ca ai facut separarea asta , felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lamaia imi place foarte mult la marinare!Da un gust deosebit!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca e cu pui , aprob orice !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place si mie puiul marinat, si da are un gust divin :))as manca oricand o astfel de mancarica, e la indemana oricui si foarte delicioasa!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. cat de bine arata pregatit si combinatia de culori e reusita, frumos aranjamentul in farfurie, e gata de devorat :D

    RăspundețiȘtergere