Este un sos ce ne-o pregatea bunica mea, iar mama la fel o pregateste, cand fac chiftelute, intodeauna pregatesc sosul, imi aduce aminte de copilarie. Nu necesita foarte mult timp si este foarte bun, acum depinde de gustul fiecaruia.
1-2 ulei
1 lg faina
300-400 ml bulion de rosii
zahar
Sare nu ma adaug fiindca contine bulionul , si mai are aroma de ardei si frunze de telina.
Incingem uleiul adaugam faina si lasam cateva secunde apoi turnam cate putin bulionul amestecand incontinuu sa nu faca cocoloase, pana ce se ingroasa, apoi adaugam putin zahar dupa gust. Mie imi place putin dulce- acrisor, defapt la toata familia ne place tare mult.
Enjoy!
suntem fani, sos de rosii, supa de rosii etc.
RăspundețiȘtergeretare bine arata.
te pup si-ti doresc o saptamana faina.
Multumesc Micul, pupicei si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereDELICIOS!
RăspundețiȘtergerecred ca-i tare bun.pupicei
RăspundețiȘtergereMi is szoktunk készíteni kruplipire, sült mellé.
RăspundețiȘtergereimi place mult sosul de rosii alaturi de niste chiftelute si cartofi fieri ;)
RăspundețiȘtergereFoarte bun si prezentarea super! Pupici si o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereDaniela, suntem fani acestui sos! Puup!
RăspundețiȘtergereSarah, iti recomand sa incerci si sa-ti dai cu parerea! Este simplu dar gustos! Puup!
RăspundețiȘtergerekati mik is kruplira szoktuk csinalni, es nagyon szeresuk fasirtal!
RăspundețiȘtergereAdina asa i-am servit si noi cu cartofi piure si chiftelute! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Nely, o zi minunata sa aveti, pup cu drag!
RăspundețiȘtergerebun,bun,bun!!!!si eu sunt fan!!! O saptamana frumoasa Ade!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela! O zi minunata in continuare!
RăspundețiȘtergereTare mult imi place sosul asta.delicios!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult sosul tau.Sunt fan rosii.Te pup!
RăspundețiȘtergereBun sos! Eu l-as manca simplu pe paine.
RăspundețiȘtergereSi noua ne place Flory! Pupicei si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diamar! Puup!
RăspundețiȘtergereMinoki, de multe ori asa fac si eu , mai rup cate o coarja de paine si mai bag putin in sos :d Pupicei!
RăspundețiȘtergereMmmm, delicios! Si ce textura fina are!
RăspundețiȘtergerePupici! :*
Foarte bun Maya! pupicei!
RăspundețiȘtergereAnul asta am stat rau de tot la capitolul rosii, doar din cele mici am avut in gradina si cite una mai mare... Ma multumesc sa ma uit la pozele tale, ca arata de milioane si doar asa imi pot imagina gustul. Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela imi pare rau ca ai stat rau la capitolul rosii, noi am avut din belsug anul acesta in gradina, iar la mama sunt verzi inca tufele si are cate un exemplar de aproape 1 kg, de invidiat, ei i s-au copt mai tarziu, iar la mine deja sunt gata dar am reusit de mi-am pus in 4 ture suc de rosi! Mi-e plina camara :d! pupicei!
RăspundețiȘtergereSi bunica mea il facea!Cred ca reteta e destul de veche si acopera multe zone ale tarii!E foarte gustos si eu il mai folosesc din cand in cand la chiftelute marinate!Pupici,Ade!
RăspundețiȘtergereAi dreptate Teo, doar depinde de modul de pregatire a fiecaruia! Puup Teo!
RăspundețiȘtergere