Cand am facut acest desert nu m-am gandit ca va fi asa de bun, dar cand am luat prima inghititura am zis ca este ceva, incredibil de bun , avand in vedere ca se serveste cald cu smantana....Doamnelor si domnilor eu zic sa incercati si sa va spuneti parererea sincera.
Avem nevoie de :
unt pentru uns vasul termorezistent
4 bucati de piersici ferme dar coapte
Pentru servit :
smantana de 25 %
Pentru aluat:
150 ml smantana
100 gr faina
2 oua mari
75 gr zahar
1 vanilie
1 piersica
1 lg zahar
100 ml apa
Pentru topping :
15 gr unt
2 lg zahar
In primul rand incingeti cuptorul bine si ungem cu unt un vas termorezistent de 32,5/ 18 cm sau daca aveti rotund de 30 cm. Piersicile le taiem in 2 si scoatem samburi si asezam cu taietura in jos, eu nu am decojit am lasat asa pentru culoare si pentru ca se spune ca in coaja sunt cele mai multe vitamine. O piersica se taie bucatele se pune intr-un vas, adaugam o lingura de zahar si 100 ml apa, fierbem 5 min apoi dam prin strecuratoare , obtinem un sirop de piersica. Pentru a prepara aluatul se amesteca smantana cu siropul de piersica si punem deoparte. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in centrul ei. Se adauga ouale...
... vanilia si zaharul si se amesteca rapid pentru a transforma faina intr-o pasta omogena, apoi se adauga treptat amestecul de smantana cu piersica . Se toarna aluatul peste piersici si se da clafoutisul la cuptor timp de 20 min. Intre timp se prepara toppingul amestecand untul si zaharul cu o furculita, intr-un vas mic. Se scoate clafoutisul din cuptor si se puncteaza deasupra, cat mai uniform, cu mixtura de unt si zahar, se pune la loc in cuptor si se lasa pana ce aluatul devine auriu si se face pufos. Se serveste fiebinte cu smantana!
Enjoy!!!!!!
prea multe bunatati am vazut astazi !!!!
RăspundețiȘtergereE bun, spun cu mana pe inima!
RăspundețiȘtergereWow, delicios!!! sigur voi incerca ca nu mai rezist!!!!!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut!!!!
RăspundețiȘtergereArata superrrr!
o zi buna!
Adina, si eu mi-am clatit ochii pe alte bloguri si doar bunatati am vazut, oare de acea ca vine weekendul?! Puup!
RăspundețiȘtergereAlexandrina, si eu spun cu mana pe inima ca am papat ceva tare bun! Puup!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine..cred ca e delicios.O sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereNely, pacat ca nu stati prin apropierea mea , veneati dupa aroma imbietoare si va serveam cu mare drag! pupicei!
RăspundețiȘtergereAlynusa cred ca menirea noastra este sa provocam pofte mari! :)))) Pupici!
RăspundețiȘtergereNico , te invit la o portie! Sa incerci neaparat, oricum afara este mohorat si ploua, si sa-mi comunici rezultatul! Pupici!
RăspundețiȘtergereSuper bun,am in plan unul cu smochine,dar tre sa mai astept vreo saptamana!pupici,we placut!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!
RăspundețiȘtergereAi drepate Flory, super bun, astept pe cel cu smochine! Un wekend minunat! puup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina si e foarte bun! Puup!
RăspundețiȘtergereinteresanta reteta!!!acum ca e sezonul piersicilor e bine de stiut. Bravo Adela!!!
RăspundețiȘtergereZemos si aromat, piersicile fac minuni in orice prajitura :) Pupici si weekend placut iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela, intr-adevar trebuie sa profitam de fructele de sezon iar mie imi plac toate fructele! Puup!
RăspundețiȘtergereAlina, de ai sti ce miros am facut in toata casa, ce aroma?! :) pupici si weekend minunat!
RăspundețiȘtergerecat de bine arata!!! Cu siguranta e super bun.
RăspundețiȘtergerePupici
Eu ce o sa fac mai intai ca ma bombardati cu bunatati!Adela,tu ma provoci cel mai tare!Pupici si we placut!
RăspundețiȘtergereBianca, a fost una dintre cel mai fierbinte deserturi mancat vreodata, bineinteles de mine! :)))Pupicei!
RăspundețiȘtergereEu zic ca tu mai provocat de dimi cu acea prajiturica , cu capsunele :))) Pupici si un Weekend minunat!
RăspundețiȘtergereCe interesant ,nu am mincat pina acum asa ceva ,dar nu este tirziu sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereArata foarte,foarte delicios...de abia astept sa incerc si eu
RăspundețiȘtergerePfff, praji de vara!! Si eu vreau.
RăspundețiȘtergereMirela , niciodata nu este tarziu :) Puup!
RăspundețiȘtergereAna este foarte delicios, inceraca cu incredere! Pupiciei!
RăspundețiȘtergereLaura, cu drag te servesc! Puup!
RăspundețiȘtergereBuna Adela !
RăspundețiȘtergereSunt noua nouta pe blogul tau ... Ma bucur tare, ca am descoperit bloggeri din Ludus ! Si eu tot luduseanca ...
Ma bucur si eu enorm sa dau de o ludusanca!
RăspundețiȘtergereCu siguranta ne cunoastem, cel putin din vedere ! Cred ca suntem cam de aceeasi varsta. Daca vrei sa vorbim mai multe, vino in privat( am adresa de email pe blog ).
RăspundețiȘtergereOricum, mi-a parut bine de cunostinta ! N-am mai intalnit bloguri ludusene ...
Adela, imi lasa gura apa! Cred ca ma ingras doar cand ma uit.Super reteta ta!
RăspundețiȘtergereOk, poate ne cunoastem , am sa iau adresa de email, si mie mi-a parut bine! Puup!
RăspundețiȘtergereCarmen de multe ori mi se intampla si mie :)))!
RăspundețiȘtergerePUUP!
interesanta reteta si nu am mai mancat pana acum , vad ca toata lumea e incantata de ea asa ca in seara asta, mai ales ca se mananca fierbinte, o sa o fac!!pupici
RăspundețiȘtergereAnonim, eu zic ca este foarte buna, acum depinde de gustul fiecaruia, incearca si spune-ti parerea! O seara placuta!
RăspundețiȘtergere