joi, 21 ianuarie 2016

Prajitura cu crema mascarpone si ananas





Azi va rasfat cu o prajitura fina, cremoasa cu aroma exotica de ananas, un pacat dulce cu care ne-am delectat, o prajitura pe care merita sa o incercati.

Ingrediente:

Blat:

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri de apa
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Crema:

  • 1 compot ananas 580/340 g  ananas  (580 gramajul compotului, 340 g ananasul din compot)
  • 1 budinca vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 g crema de branza mascarpone
  • ciocolata rasa sau cacao pudra deasupra la prajitura

Pentru inceput pregatim budinca de ananas, intr-un vas se scurge zeama de la compotul de ananas si se amesteca cu praful de budinca, obtineti circa 240 ml zeama, peste care veti turna inca 100 ml apa.
Se pune pe foc mediu si se fierbe pana ce se ingroasa budinca.
Se ia de pe foc  si se lasa putin la racit dupa care se adauga ananasul taiat bucatele mici.
Se da deoparte la racit, intre timp pregatim blatul.







Se separa galbenusurile de albusuri si se adauga apa la albusuri.
Incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce otbtinem o bezea tare.
Pe urma adaugam galbenusurile, uleiul  si praful de copt si mixam pana ce isi mareste volumul.







Spre final adaugam treptat faina amestecata cu cacao si amestecam cu miscari lente pana ce incorporam toate ingredientele uscate.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 20 / 30 ) si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute ( incercati blatul cu o scobitoare).








Blatul se lasa la racit apoi se taie in doua pe diagonala.
Pentru crema mixam crema de branza mascarpone cu zaharul pudra  vreo 5 minute dupa care adaugam cate o lingura de budinca de ananas racita si amestecam cu o lingura.






O treime din crema se pune intre cele doua blaturi iar restul de crema se pune  deasupra prajiturii.
Pentru un aspect frumos se presara ciocolata razuita sau pudram cacao.






Dupa cum v-am mai spus este o prajitura fina si delicioasa. Spor la incercat reteta.












Un comentariu: