marți, 1 noiembrie 2011

Tort cu pere si crema de branza cu vanilie



Este un tort minunat si racoritor :), pacat ca a trecut vara, :))))) nu asta  imi e intentia sa va racoresc , doar sa particip la concursul Laurei, sponsorizat de Pastai de vanilie
 Pentru ingrediente avem nevoie:
 FOAIE PANDISPAN:
 90 gr unt/ margarina 
 50 gr zahar
 1 ou
 75 gr faina
 1 lingurita praf de copt
 zeama de la o lamaie
 coaja de la o lamaie
 CREMA DE BRANZA:
 450 gr pere din compot
 1/2 kg branza de vaci 20 %
 120 gr zahar  
 250 ml suc de compot de pere
1 pastaie de vanilie
 zeama de la o lamaie
 1 gelatina Dr Oetker
 CREMA DE FRISCA CU PRALINE:
 200 ml frisca
 2 linguri zahar
 3 linguri nuci pralinate
 2 linguri dulceata de caise
 PENTRU PRALINE :
 100 gr zahar
 5 linguri nuci
 ORNAMENT:
 50 ml frisca
 2 linguri nuci pralinate
 2 linguri dulceata de caise
 Pentru inceput , pregatim foaia de pandispan, topim untul /margarina si mixam cu zaharul,oul, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.
 Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 26 tapetata  cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit , timp de 10-15 min.
Pentru crema de branza, mixam branza cu zaharul si sucul de la lamaie. Sucul de pere, adica compotul il punem la foc,  la incalzit, pastaia de vanilie o injumatatim si scoatem acele perle negre :), fiindca seamana nu ?:) si adaugam la sucul de pere, lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere, luam de pe foc si lasam deoparte. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si adaugam la sucul fierbinte.
Dupa ce a racit putin, adaugam la crema de branza si amestecam bine.
Asezam foaia de pandispan intr-o forma cu peretii detasabili, apoi asezam perele si turnam crema de branza. Racim o ora  si intre timp ne ocupam de nucile pralinate si crema a doua.
 Topim 100 de gr de zahar avand grija sa nu ardem si adaugam nucile, amestecam bine, apoi turnam pe o folie de aluminiu pana la racire. Dupa ce a racit impachetam folia si zdrobim cu sucitorul.
 Pentru crema  a doua , batem frisca cu zaharul  sa stea ,,bat,, :) apoi adaugam 2 linguri de dulceata de caise  si 3 linguri de nuci pralinate. Crema astfel obtinuta se toarna peste crema de branza  si se mai lasa o ora la rece.
 
Pentru ornat , batem frisca, si facem cateva rozete pe care punem foarte putina dulceata iar marginea tortului o ungem cu o lingura de dulceata. Presaram o lingura de nuci pralinate , pe tort iar restul de o lingura, dam prin masina de nuca si ornam marginea tortului, peste dulceata.
 Si o sectiune !
 Pofta dulce!

16 comentarii:

  1. Pare a fi ceva foarte gustos!
    Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ezt is szívesen megkóstóltam volna, csodásak a képek is.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super tortuletul tau. bafta la concurs!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un adevarat deliciu.
    Succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata extraordinar! Felia e pentru mine? :)
    Mult succes la concurs!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata bine tortuletul, succes la concurs! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat, servesc si eu ca ma tenteaza. Pup si bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc fetelor, si urez si eu, bafta tuturor concurentilor! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multa bafta Adela!!! delicioasa tortura!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bafta la concurs! Tortul este minunat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Moammma ce frumos e.Superb.
    Bafta la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fain de tot tortul si e pe gustul meu, ca-s fan pere! Bafta la concurs!!! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. ce frumos arata !!!! .... multa bafta !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. arata ffffff bine!!!!succes la concurs!!!Pupicei!!!

    RăspundețiȘtergere