Este un tort minunat si racoritor :), pacat ca a trecut vara, :))))) nu asta imi e intentia sa va racoresc , doar sa particip la concursul Laurei, sponsorizat de Pastai de vanilie.
Pentru ingrediente avem nevoie:
FOAIE PANDISPAN:
90 gr unt/ margarina
50 gr zahar
1 ou
75 gr faina
1 lingurita praf de copt
zeama de la o lamaie
coaja de la o lamaie
CREMA DE BRANZA:
450 gr pere din compot
1/2 kg branza de vaci 20 %
120 gr zahar
250 ml suc de compot de pere
1 pastaie de vanilie
zeama de la o lamaie
1 gelatina Dr Oetker
CREMA DE FRISCA CU PRALINE:
200 ml frisca
2 linguri zahar
3 linguri nuci pralinate
2 linguri dulceata de caise
PENTRU PRALINE :
100 gr zahar
5 linguri nuci
ORNAMENT:
50 ml frisca
2 linguri nuci pralinate
2 linguri dulceata de caise
Pentru inceput , pregatim foaia de pandispan, topim untul /margarina si mixam cu zaharul,oul, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 26 tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit , timp de 10-15 min.
Pentru crema de branza, mixam branza cu zaharul si sucul de la lamaie. Sucul de pere, adica compotul il punem la foc, la incalzit, pastaia de vanilie o injumatatim si scoatem acele perle negre :), fiindca seamana nu ?:) si adaugam la sucul de pere, lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere, luam de pe foc si lasam deoparte. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si adaugam la sucul fierbinte.
Dupa ce a racit putin, adaugam la crema de branza si amestecam bine.
Asezam foaia de pandispan intr-o forma cu peretii detasabili, apoi asezam perele si turnam crema de branza. Racim o ora si intre timp ne ocupam de nucile pralinate si crema a doua.
Topim 100 de gr de zahar avand grija sa nu ardem si adaugam nucile, amestecam bine, apoi turnam pe o folie de aluminiu pana la racire. Dupa ce a racit impachetam folia si zdrobim cu sucitorul.
Pentru crema a doua , batem frisca cu zaharul sa stea ,,bat,, :) apoi adaugam 2 linguri de dulceata de caise si 3 linguri de nuci pralinate. Crema astfel obtinuta se toarna peste crema de branza si se mai lasa o ora la rece.
Pentru ornat , batem frisca, si facem cateva rozete pe care punem foarte putina dulceata iar marginea tortului o ungem cu o lingura de dulceata. Presaram o lingura de nuci pralinate , pe tort iar restul de o lingura, dam prin masina de nuca si ornam marginea tortului, peste dulceata.
Si o sectiune !
Pofta dulce!
Pentru crema de branza, mixam branza cu zaharul si sucul de la lamaie. Sucul de pere, adica compotul il punem la foc, la incalzit, pastaia de vanilie o injumatatim si scoatem acele perle negre :), fiindca seamana nu ?:) si adaugam la sucul de pere, lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere, luam de pe foc si lasam deoparte. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece si adaugam la sucul fierbinte.
Dupa ce a racit putin, adaugam la crema de branza si amestecam bine.
Asezam foaia de pandispan intr-o forma cu peretii detasabili, apoi asezam perele si turnam crema de branza. Racim o ora si intre timp ne ocupam de nucile pralinate si crema a doua.
Topim 100 de gr de zahar avand grija sa nu ardem si adaugam nucile, amestecam bine, apoi turnam pe o folie de aluminiu pana la racire. Dupa ce a racit impachetam folia si zdrobim cu sucitorul.
Pentru crema a doua , batem frisca cu zaharul sa stea ,,bat,, :) apoi adaugam 2 linguri de dulceata de caise si 3 linguri de nuci pralinate. Crema astfel obtinuta se toarna peste crema de branza si se mai lasa o ora la rece.
Si o sectiune !
Pofta dulce!
Pare a fi ceva foarte gustos!
RăspundețiȘtergereBafta la concurs!
Ezt is szívesen megkóstóltam volna, csodásak a képek is.
RăspundețiȘtergereSuper tortuletul tau. bafta la concurs!!!
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu.
RăspundețiȘtergereSucces la concurs.
o bunatate,succes,arata foarte bine
RăspundețiȘtergereArata extraordinar! Felia e pentru mine? :)
RăspundețiȘtergereMult succes la concurs!!
Arata bine tortuletul, succes la concurs! :)
RăspundețiȘtergereArata minunat, servesc si eu ca ma tenteaza. Pup si bafta!
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor, si urez si eu, bafta tuturor concurentilor! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMulta bafta Adela!!! delicioasa tortura!!!!
RăspundețiȘtergereBafta la concurs! Tortul este minunat!
RăspundețiȘtergereMoammma ce frumos e.Superb.
RăspundețiȘtergereBafta la concurs.
Fain de tot tortul si e pe gustul meu, ca-s fan pere! Bafta la concurs!!! :*
RăspundețiȘtergerePralina asta m omoara:)Pupici!
RăspundețiȘtergerece frumos arata !!!! .... multa bafta !!!
RăspundețiȘtergerearata ffffff bine!!!!succes la concurs!!!Pupicei!!!
RăspundețiȘtergere