Reteta am luat-o de la Daniela careia i multumesc , au fost super delicioase, fetele au fost incantate, cea mare a zis sa mai fac si sotului i-a placut, el i cel mai mofturos la mancare . Sper sa nu te superi Daniela, eu am adaptat reteta dupa ce am avut in casa si am renuntat sa mai adaug frunze de patrunjel , fiinca i-am servit cu cartofi natur cu mult patrunjel, si daca mai puneam si in vinete erau deja comentarii :), nu prea le place verdeata, dar cateodata le conving sa pape tor, iar cateodata nu. Am facut reteta , tot spre sfarsitul lunii septembrie, cred , nu mai tin minte exact, dar pentru cei care doresc sa faca, se gasesc si acuma, putin mai scumpe dar se merita sa incercati.
Pentru cei care tin post , se pot face doar pane fara ou doar in pesmet sau umplute cu ciuperci, eu zic ca ar merge de minune, am sa incerc si varianta aceasta:)
INGREDIENTE:
1 vanata mare
150 gr sunca Praga
125 gr Mozzarella
2-3 oua
sare, piper
boia de ardei dulce
80 gr faina
100 gr pesmet
1 kg cartofi
frunze de patrunjel verde
Cum se procedeaza, eu am curatat vanata de coaja, motivul banuit, am mofturosi :) se taie felii cca 2 mm, eu am taiat felii rotunde, apoi se sareaza , sa iasa amareala din ele (se lasa vreo 15 min), apoi se spala si se sterg putin. Feliile de sunca le-am taiat in patru ca sa incapa intre feliile de vinete, iar mozzarella in felii. Am condimentat iar feliile de vinete cu sare, piper si boia de ardei si am potrivit feliile de vinete sa fie egale. Am asezat o felie de sunca si una de mozzarella...
... apoi am asezat inca o felie de vanata, am prins cu grija si am dat prin faina, apoi ou batut si pesmet. Se prajesc in uleiul incins, avand grija sa se intoarca cu grija sa nu se desprinda, daca nu sunteti siguri , prindeti cu scobitori. Se scot pe un servetel de bucatarie ca sa absoarbe surplusul de ulei.
Noi am servit cu cartofi natur si multa verdeata. Cartofii se curata si se taie dupa preferinta, eu i-am, taiat cubulete, apoi se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert se strecoara de apa si se servesc calzi, cu putina sare si verdeata .
Pofta buna!
Super idee!Sunt fan vinete si ce ai facut tu chiar imi place!
RăspundețiȘtergereArata superrr!Cred ca sunt foarte bune!
RăspundețiȘtergereTe pup!Alynusa
Acum ma prezint la masa, mi-am pus si barbetica... Important e ca ti-au placut si nu-ti fa probleme si eu adaptez de multe ori retetele, depinde de ingredientele din frigider, nu ?! Pupici si multumesc ca ai incercat reteta...
RăspundețiȘtergereAm venit intr-un suflet, poate mai prind si eu o bucatica buuuna.Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina, si trebuie sa-i multumim si Danielei!
RăspundețiȘtergereAlynusa, ne-a placut enorm de mult! Te pup!
RăspundețiȘtergereDaniela asa este, it multumesc inca odata! Te pup!
RăspundețiȘtergereDiamar din pacate nu mai am, dar am sa fac inca o portie special pentru tine! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergerefoarte bun si frumos prezentat
RăspundețiȘtergereMultumesc Ina! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereauleuuu my favorites!!!am facut vinete pane,dar combinatia asta nu am incercat-o!!cu siguranta sunt delicioase!!!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereMihaela,incearca cu siguranta o sa-ti placa! Te pup!
RăspundețiȘtergereFantastic arata si o idee excelenta, mai ales pentru astia mai putin carnivori, ca mine. Cordon Bleu fara carne. Sunca e suficienta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya si a fost foarta buna! Pup!
RăspundețiȘtergereeu am ratat reteta asta cand a postat-o Dana..oare cum a fost posibil sa nu o observ avand in vedere ca ingredientul principal este my love,vanata?arata super...gustul il ghicesc in timp ce salivez.pupici
RăspundețiȘtergere:))) ne-a placut tare mult Sarah, atat de mult ca o zis ai mei sa mai fac! :)
RăspundețiȘtergere