duminică, 27 noiembrie 2011

Ingrediente de baza




  Voi continua lectura noastra :) cu cateva trucuri, sa zic asa, despre ingredientele de baza, care, bineinteles, sunt  nelipsite din bucataria noastra;  doar care sunt  si cateva  idei despre acestea. Cu alta ocazie , poate voi vorbi mai larg despre acestea:)
 Primul ingredient ar fi:
 SAREA


  Cu totii stim ca, sarea nu lipseste din mancarurile noastre si cantitatea  de sare este lasata in seama gustului personal.  Dar totusi  doctorii avertizeaza insa ca reducerea consumului de sare e sanatos, asa ca incercati, atunci cand gatiti, sa folositi cantitati mai mici de sau chiar sa renuntati la ea  daca reteta contine alte ingrediente sarate,  cum ar fi slaninuta, capere, masline, afumatura sau sos de soia.
  

PIPERUL


Boabele proaspat macinate de piper negru au gust mult mai bun decat piperul negru gata macinat, sau decat cel alb, si se pastreaza mult mai mult timp. Cand o reteta contine  piper negru, acesta trebuie intodeauna sa fie proaspat macinat.


 Si cel de-al  treilea ingredient ar fi :
 IERBURILE AROMATE



Cand nu este timp pentru ca aroma si gustul sa se dezvolte prin perioade mari de gatit, ierburile aromate au un aport insemnat la intensificarea si inbunatatirea acestora. Daca nu puteti gasi o anume verdeata proaspata, o puteti inlocui cu una uscata. Procesul de uscare concentreaza gustul, astfel incat folositi 1-1,5 lingurita de verdeata uscata pentru a substitui 1 lingura de verdeata proaspata. Asta ma ajuta si pe mine, fiindca nu intodeauna gasesc verdeata proaspata si inlocuiesc cu cea uscata. 
Sper sa va fie de ajutor, sunt elemente de baza sa zic asa, care sunt  de folos pentru toata lumea. 
 Ne reauzim duminica viitoare! 
 Sursa. Retete de 30 de  minute
Fotografiile nu imi apartin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu