joi, 1 decembrie 2011

Risotto cu ciuperci


 Ne place orezul  foarte mult, mai putin sotului si este  o garnitura ce merge la orice. Acuma, fiind in post  gatim si fara carne iar ciupercile sunt un inlocuitor perfect si merge de minune cu orezul.
 Aveti nevoie de :
 200 gr orez
 300 gr ciuperci proaspete
 1 foaie de dafin
 sare, piper
 1 morcov mic
 marar uscat
 2-3 linguri ulei
 Se rup piciorusele ciupercilor si apoi se spala , foarte bine. Se curata palariile de pielite, dar nu este neaparat nevoie, caci sunt pline de vitamine, se spala foarte bine si apoi se taie lamele sau se lasa intregi, in functie de marime.
 Se calesc ciupercile in ulei, adaugam morcovul dat pe razatoare, pe ochiul mic, si orezul si se mai lasa sa fiarba impreuna 5 min.  Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se pun 600 ml apa si se fierbe in continuare. Cand s-a evaporat apa, se adauga mararul si foaia de dafin si se trage vasul de pe foc. Acoperim capacul, sa se combine aromele.

 Pofta buna!




sursa: Libertatea pentru femei- Retete

12 comentarii:

  1. Deosebita poza de prezentare!!!!Neaparat am sa o prepar si eu.Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe,gand la gand!Tot cu niste orez am sa te servesc si eu maine!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandrina , te astept cu drag :)! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Astept Teo, am sa trec pe la tine sa gust si eu :)! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite ca suntem in post si eu orez cu ciuperci nu am apucat sa fac! Arata exact ca al mamei mele, doar ca mama il pregateste la cuptor!!! Mi-e pofta..caci sincer mi-e si foame :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sa fac si la cuptor Diana! Este foarte buna si la cuptor! Pupici!

    RăspundețiȘtergere