joi, 8 septembrie 2011

Chiftelute de pui cu iaurt si ciuperci



Daca tot am postat zilele astea chiftelute, voi continua, cu aceste delicioase ,, bilute,, pe care tot imi vine sa le fac :d.  Reteta o am de la o matusa , a tatalui meu, la care am stat cand eram la Cluj la colegiu, si de care am uitat complet, mi-am notat atunci o gramada de retete si abia acum am dat de caiet :) sunt multe retete unguresti pe care le are dansa de la fiica ei din Ungaria si pe care le voi pregati cu mare drag!
 Retete suna asa:
 1/2 kg piept de pui fara os si piele
 200 gr ciuperci
 1 ou
 frunze de patrunjel
 1 iaurt mic (125 gr)
 2 catei de usturoi
 sare, piper
1 lingurita  boia de ardei dulce
 1-2 linguri de faina
 ulei
 Daca ciupercile sunt proaspete, cum au fost in cazul meu, se curata si se taie felii, calim intr-o lingura de ulei pana ce lasa zeama si scade, se raceste si se da prin masina de tocat carne. Tocam si pieptul de pui. Amestecam carnea cu ciupercile, adaugam iaurtul si condimentam cu sare , piper si 1 lingurita de boia de ardei. Adaugam usturoiul pisat si frunzale de patrunjel tocate, apoi oul batut si faina sa nu fie prea moale compozitia, sa putem forma chiftelutele. Se pun in uleiul incins si se prajesc , crocante imi plac mie, se scot pe un servet de bucatarie.





 Servim alaturi de o portie generoasa de sos de iaurt cu usturoi si cartofi de care doriti!


 Enjoy!

32 de comentarii:

  1. peste tot am dat de ciuperci in diferite combinatii , le ador !!!!!!!!!!... super chiftelute !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase piftelutele tale, vreau si eu..... Ai papat o litera de la ciuperci (la lista cu ingredientele) ...se vede ca erau bune si ti-era foame... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina reteta,am salvat-o sa o fac si eu !
    Pup !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai si tu ce faci?Minunate chiftelute si cred ca sosul ala face toti banii!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. :))))) Daniela multumesc , am sa corectez, intr-adevar mie foame de mor! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mimmi sa faci si sa-ti spui parerea! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Teo a fost o combinatie tare buna! :))) Pupp cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesanta reteta ,sigur am sa fac si eu ca suntem fani chiftelute!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesanta reteta... cu iaurt nu am auzit... dar sigur sunt cine.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce combinatie delicioasa!Cu siguranta sunt tare bune,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca zilele astea trec in meniu - chiftelute :)),prea mi-ai facut pofta Ade!!o zi frumoasa!!Pupici!!:))

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am mancat facute asa,dar salvez reteta...si cum aseara am facut chiftelute din carnati,pentru zilele urmatoare voi face reteta ta,caci ne plac mult chiftelutele...
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Dan-Irinel si Ionela, o seara placuta sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bianca am reteta asta de 8 ani de zile.Era prafuit caietul cand l-am gasit , intre caiete vechi la care nu am umblat de ani de zile, si acuma am dat de el, de altfel nici eu nu am facut aceste chiftelute! :D Parerea mea ca sunt excelente! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Flory eu zi ca da , acum ramane la aprecierea fiecaruia! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Trece, Miha daca nu ai facut de mult timp :))) Pup cu drag si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Petronela sa-mi spuneti parerea! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Yuumy chiftelutele tale.Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nagyon megtetszett ez a recepted, el is mentettem, kipróbálom alkalomadtán. Én is nagyon sok finom receptet tanultam egyetemi éveim alatt, Kolozsváron a házinénimtől.

    RăspundețiȘtergere
  20. Adela,ce bunatate! No stai numa ca amu ni ma apuc sa fac si io....iti spun dupa..daca-mi ies bine...
    Ideea ta cu retetele unguresti "de casa" este geniala!Astept sa le postezi,sa le adopt,pentru ca stiu ca sunt delicioase,pe gustul nostru, al ardelenilor si...nu numai!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. :)))) Doina, spor si astept cu nerabdare parerea, acuma postez si sosul! pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am un gust dezvoltat la gustului doar cand le citesc (sugestie) dar sa le si mananc. Sunt super.Catrina

    RăspundețiȘtergere