Este o mancare foarte aromata, dupa parerea mea, datorita frunzei de telina si care mi-a placut enorm de mult, avand in vedere, ca imi place orezul in fel si chip, iar sotul nu este prieten cu orezul, din pacate...
200 gr ceapa
200 gr carne tocatade porc
200 gr orez
400 ml bulion de rosii
3 lg ulei
3 fire frunze de telina
4 catei de usturoi
piper alb
2 lg ulei pentru uns tava
2-3 rosii
Incingem 2 lg de ulei, adaugam orezul spalat si calim pana ce devine sticlos, adaugam bulionul , usturoiul pisat, sare si piper alb, apoi frunzele de telina taiate marunt. Lasam sa fiarba sub capac amestecand din cand in cand, intre timp ne ocupam de carne.
Calim ceapa in restul de ulei, adica 1 lg, apoi adaugam carnea tocata, adaugam sare si foarte putin piper alb, lasam cateva min la calit.
Ungem cu ulei un vas termorezistent, adaugam 1/3 din risotto, adaugam carnea, apoi restul de risotto, deasupra asezam felii de rosii, introducem in cuptorul incins 30 min.
Sugestie: acoperiti toata suprafata cu felii de rosii, daca nu riscati sa uscati deasupra orezul, asa am patit si eu, dar a fost bun si asa, pentru cei care le place crocant :)
Pofta buna!
Calim ceapa in restul de ulei, adica 1 lg, apoi adaugam carnea tocata, adaugam sare si foarte putin piper alb, lasam cateva min la calit.
Ungem cu ulei un vas termorezistent, adaugam 1/3 din risotto, adaugam carnea, apoi restul de risotto, deasupra asezam felii de rosii, introducem in cuptorul incins 30 min.
Sugestie: acoperiti toata suprafata cu felii de rosii, daca nu riscati sa uscati deasupra orezul, asa am patit si eu, dar a fost bun si asa, pentru cei care le place crocant :)
Pofta buna!
nu am mai facut nimik cu orez de multa vreme si chiar ma gandeam sa le fac alor mei o surpriza cat de curand ( nu le prea place orezul ;) :))).... mi-ai facut pofta !!!!
RăspundețiȘtergerefoarte bun,mmmm,cu porc,o zi placuta
RăspundețiȘtergereAdina, la noi sotul este ,, dusman,, cu orezul :))), felelor le place! pupicei!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar a fost bun, Ina! O zi placuta!
RăspundețiȘtergereyami,yami!!o zi frumoasa Ade!!!Pupici si la piticele tale de la piticii mei!!!:))
RăspundețiȘtergereEu mananc cu placere orez asa ca am venit la o portie apetisanta!Arata tare bine!pupici!
RăspundețiȘtergerePai sa stii Adela ca tare bun ar fi niste orez,nu am mai facut demult si al tau imi face pofta.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela, puup si piticutele mele pe piticii tai :))))!!!
RăspundețiȘtergereFlory si eu prefer orez , de multe ori prefer si in locul cartofilor! pupicei!
RăspundețiȘtergereTeo, noua , fetelor ne place tare mult, si fac cel putin odata pe saptamana! Puup cu drag!
RăspundețiȘtergereFinom lehet.
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta. Mi-am notat-o! Cred ca ne place :)
RăspundețiȘtergereWoow, woow, ce bunatate!!! arata bine si sigur a fost foarte bun, imi place mult orezul, il mananc si rece. Pupici si noapte buna!
RăspundețiȘtergereKati , ha szereted a rizset akkor igen!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya! puup cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc Nely, si noi mancam cu placere! Puup cu drag!
RăspundețiȘtergereAdela , oare nu-i prea mare cantitatea de bulion , un borcan plin ?!?
RăspundețiȘtergereAnonim, nu, fiindca orezul absoarbe tot si daca nu este suficient se poate adauga putina apa, iar cantitatea de orez este destul de mare! O zi placuta!
RăspundețiȘtergereNu prea ma omor dupa orez , dar trebuie mancat si ala din cand in cand , asa ca reteta te merita incercata! O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Minoki! O zi minunata!
RăspundețiȘtergere