Bine v-am regasit! Dupa o absenta de o saptamana de abia am asteptat sa revin , mi-a fost dor de toate, am avut o saptamana linistita, am fost si placata cateva zile cu fetele, fara sot, el nu a putut sa-si ia concediu :( dar totusi a fost bine... Am revenit cu forte proaspete , cu retete noi, si cu alte torturi pe care de abia astept sa vi le arat, in saptamana aceasta va fi putina agitatie pentru mine dar sper sa fie totul bine... si daca tot am pomenit de retete noi , aceasta este una dintre ele si zic ca este un tort delicios si racoros si cu care voi participa la provocare http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html
Reteta suna asa:
Foaia de blat:
50 gr unt/ margarina
50 gr zahar pudra
sare
1 ou
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
Moussul:
750 gr prune
250 ml vin rosu
10 gr scortisoara
2 gelatine Dr Oetker
1 budinca vanilie
250 gr zahar
400 ml frisca
Decor:
5 prune
200 ml frisca
2 vanilii
40 gr zahar pudra
Pentru inceput ne ocupam de crema, prunele se spala , se scot samburii, si se dau prin masina de tocat sau se pun in blender si se mixeaza. Adaugam vinul rosu si scortisoara si fierbem la foc mic 15 min. Intre timp dizolvam gelatina in 6 lg de apa si praful de budinca se amesteca cu 8 lg de apa. Dupa ce am lasat prunele 15 min adaugam zaharul si mai lasam pana ce se topeste zaharul, apoi turnam praful de budinca dizolvat in apa si lasam sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga 3-4 linguri de budinca fierbinte la gelatina sa se dizolve apoi se adauga la budinca de prune, se lasa la racit. Dupa racire, se bate frisca si se adauga la budinca de prune.
Pentru blat, amestecam untul cu zaharul praf si un praf de sare, apoi adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt. Coacem intr-o tava rotunda cu pereti detasabil, tapetata cu hartie de copt, 12-15 min.
Se raceste si se toarna crema pesta blat, apoi se raceste in continuare.
Reteta suna asa:
Foaia de blat:
50 gr unt/ margarina
50 gr zahar pudra
sare
1 ou
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
Moussul:
750 gr prune
250 ml vin rosu
10 gr scortisoara
2 gelatine Dr Oetker
1 budinca vanilie
250 gr zahar
400 ml frisca
Decor:
5 prune
200 ml frisca
2 vanilii
40 gr zahar pudra
Pentru inceput ne ocupam de crema, prunele se spala , se scot samburii, si se dau prin masina de tocat sau se pun in blender si se mixeaza. Adaugam vinul rosu si scortisoara si fierbem la foc mic 15 min. Intre timp dizolvam gelatina in 6 lg de apa si praful de budinca se amesteca cu 8 lg de apa. Dupa ce am lasat prunele 15 min adaugam zaharul si mai lasam pana ce se topeste zaharul, apoi turnam praful de budinca dizolvat in apa si lasam sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga 3-4 linguri de budinca fierbinte la gelatina sa se dizolve apoi se adauga la budinca de prune, se lasa la racit. Dupa racire, se bate frisca si se adauga la budinca de prune.
Pentru blat, amestecam untul cu zaharul praf si un praf de sare, apoi adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt. Coacem intr-o tava rotunda cu pereti detasabil, tapetata cu hartie de copt, 12-15 min.
Se raceste si se toarna crema pesta blat, apoi se raceste in continuare.
Pentru ornat , batem frisca cu zaharul si vanilia si ornam dupa preferinta cu felii de prune...
Sectiunea...
Pofta dulce sa aveti!
Bine-ai revenit Adela,in forta vad si cu un tort delicios!pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!Interesanta reteta de mousse de prune!
RăspundețiȘtergeredelicios tortuletul tau! bine-ai revenit!
RăspundețiȘtergereBine ai revenit. Delicioasa reteta. Pupici
RăspundețiȘtergereBine ai revenit! Foarte interesanta reteta!
RăspundețiȘtergereSuper bun tortul cu prune O zi buna sa ai.Bine ai revenit.
RăspundețiȘtergereCineva a venit cu forte noi!Bine ai revenit,Adela!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina, si foarte buna! Puup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ophelia! Puup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianca! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alexandrina! Pupici!
RăspundețiȘtergereMUltumesc Diamar! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo, de abia am asteptat sa vin acasa :) Pupici!
RăspundețiȘtergereCsodaszép lett ez a tortád.
RăspundețiȘtergereKoszonom Kati , es nagyon finom!
RăspundețiȘtergereBine ai revenit, Adela! Tortul arata foarte bine si sigur este delicios cu prune! Pupici!
RăspundețiȘtergereUn deliciu tortuletul!!! Bine ai revenit cu forte proaspete! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Nely, afost tare delicios! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta, pupicei!
RăspundețiȘtergereBine cu revenit!! si cu spor, cu chef de torturi ;) Arata minunat si gustul cred ca-i demential nu? N-am pregatit combinatia asta.. si-mi face cu ochiul. Zi-mi.. e bun rau,nu? Pupici
RăspundețiȘtergerece bine arata !!!!! ... cu siguranta a fost si delicios !!!
RăspundețiȘtergereAntonina este foarte bun, este dulce- acrisor- usor amariu cu aroma de vin, acuma ramana la aprecierea fiacaruia! Pupici!
RăspundețiȘtergereAdina noua ne-a placut foarte mult! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe reteta minunata si interesanta...imi place mult...bine ai revenit cu forte noi!
RăspundețiȘtergerePupici si o zi placuta!!!
Multumesc Petronela! Pupicei!
RăspundețiȘtergereFantastic arata, si cred ca e deosebit. Asa un tort cu prune nu am mai vazut! O idee excelenta. ceva nou pentru mine.
RăspundețiȘtergerePupici :*
Maya si eu zic ca este ceva deosebit, vinul si scortisoara i da un gust deosebit. Pupici!
RăspundețiȘtergereArata ff bine! Si cred ca este delicios! Felicitari pentru bunatatile tale! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina! Puup!
RăspundețiȘtergere