Din seria dovlecei , am pregatit chiftelute dar de data asta cu branza de oaie, sotului i plac tare mult dovlecei, dar se pare ca prefera doar pane si o sa ramana asa o zis el, nici nu am sa incerc sa -l conving de contrariu. Sunt tare buni si in varianta aceasta, cu fetele am mancat de ne-am saturat si le-a placut tare mult, puteti renunta la branza si la oua daca tineti post, cu grija, eu zic ca vor iesi...
1 kg dovlecei
100-150 gr branza de oaie/ cas/ cascaval
1 ou
frunze de patrunjel
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1-2 de faina
sare, piper
boia de ardei
ulei
ulei
Se curata dovleceii, si se dau pe razatoare, pe ochiul mare, se sareaza putin si se lasa 1/2 de ora... se stoarce de zeama ce o lasat, condimentam , adaugam 1 lingurita boia de ardei, apoi usturoiul tocat si ceapa tocata marunt. Adaugam branza si patrunjelul tocat marunt, apoi oul batut, amestecam bine, compozitia va fi putin moale de acea adaugati 1-2 de faina si amestecati bine.
Se incinge ulei int-o tigaie, luati cu o lingura din compozitie si prajiti , se scot pe un servetel de bucatarie ca sa absoarbe uleiul, se servesc calde cat si reci , alaturi de garnitura pe care o doriti...
Tare bune cred ca sunt! nu am incercat cu branza dar mi-ai facut pofta, ale tale arata super! Ppupici!
RăspundețiȘtergereRamane de probat cu branzica,eu le fac simple,pupici!
RăspundețiȘtergereNely sunt foarte bune cu branza , acum depinde de gustul fiecaruia! Pupicei si o zi minunata va doresc!
RăspundețiȘtergereFlory , ramane sa-mi spui daca ti-au placut cu branza! Pupici!
RăspundețiȘtergerenici e nu am incercat varianta cu branzica , dar sigur sunt bune!!!
RăspundețiȘtergereImi plac mult.. nu am apucat sa fac anul acesta!Pupici
RăspundețiȘtergereTare, tare bune sunt.As manaca non stop asa ceva.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina in continuare.
Imi plac foarte mult chiftelele de cartofi dar anul asta nu am facut inca. Trebuie sa fac
RăspundețiȘtergerePupici
Azi fost ziua chifteleler!Mi-ati facut pofta in special ca nu am facut de mult!Te pup,Ade!
RăspundețiȘtergereSigur tare bune.Trebuie sa le încerc!Merci :*
RăspundețiȘtergereAdina , noua ne-a placut tare mult! pupici!
RăspundețiȘtergereCristina, cu siguranta o sa faceti, sunteti tare harnicuta! :) pupicei!
RăspundețiȘtergereMicul, si noua ne plac , sotul in schimb doar pane prefera! pupicei si o seara placuta!
RăspundețiȘtergereBianca, anul acesta tot am facut in fiecare saptamana cate ceva cu dovlecel! Pupicei!
RăspundețiȘtergereTeo azi da , afost vreme de chiftelute, fara carne :)) Te pup!
RăspundețiȘtergereMaya, incearca si spune daca au fost bune. Pupicei!
RăspundețiȘtergerezilele astea tb sa incerc chiftelutele tale! ce bune cred ca sunt!
RăspundețiȘtergereOphelia , incearca si sa-mi spui daca ti-au placut! Pupicei!
RăspundețiȘtergerela dovlecei eu folosesc mult usturoi usturoi si mult marar verde.de iuteala nu mai zic.! buni rau !
RăspundețiȘtergerePansy, multumes de sugestie, imi place si mie iute, am sa incerc , am sa fac doar pentru mine, la restul familiei, nu place. Va doresc un weekend minunat! Pupicei!
RăspundețiȘtergereSi eu fac vara mereu, dar cu branzica nici eu nu am incercat niciodata, dar cu siguranta sunt deliciosi
RăspundețiȘtergereBetty eu zuc ca schimba mult la gust si sunt tare buni!
RăspundețiȘtergere