Aceasta reteta am primit-o de la o colega de servici si de care am uitat, fiindca de ceva timp nu am mai facut-o, este o prajitura ideala pentru sarbatorile pascale.
Pentru foi avem nevoie de:
2 cani de faina
2 oua
1/2 cana de zahar
2 lg untura
2 lg lapte
1 praf de copt
Pentru umplutura avem nevoie de:
3 oua
12 lg zahar
12 lg mac
12 lg faina
12 lg lapte
1 lg untura
1lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 1/2 de lamaie
esenta rom
coaja rasa de lamaie
Decor :
zahar pudra cu aroma vanilie
Incepem cu foile, batem ouale cu zaharul, laptele , untura si adaugam faina cu praful de copt, recomand sa folositi untura, este mult mai buna decat cu margarina, bineinteles se poate inlocui cu margarina sau unt. Rezulta un aluat mai unsuros ce nu se lipeste de masa de lucru. Impartim aluatul in 2. Intindem o foaie pe hartie de copt, punem intr-o tava si ne apucam de umplutura. Batem ouale cu zaharul, punem aromele, rom si coaja de lamaie rasa, punem o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu jumatate de lamaie pe urma adaugam untura.
Amestecam apoi adaugam macul si rand pe rand faina. Turnam compozitia peste foaia din tava
Intindem cealalalta foaie si taiem fasii, asezam fasiile de aluat pe diagonala cu pauza intre ele, apoi asezam invers. Introducem tava la cuptor cca 30 min pe urma incercam cu o scobitoare.
Pudram cu zahar pudra cu gust de vanilie.
Imi place si prajitura si decorul! Dupa reteta si aspect pare a fi o prajitura pufoasa. Foarte buna!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Da Nely este o prajitura pufoasa si decorul mi-a venit asa, cand am vazut-o pe fiica mea decupand flori...o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergerePe blogul meu te asteapta un premiu daruit cu toata sinceritatea. Noapte buna!
RăspundețiȘtergere