joi, 14 aprilie 2011

Prajitura cu mac


 


Aceasta reteta am primit-o de la o colega de servici si de care am uitat, fiindca de ceva timp nu am mai facut-o, este o prajitura ideala pentru sarbatorile  pascale.


Pentru foi avem nevoie de:

2 cani de faina
2 oua
1/2 cana de zahar
2 lg untura
2 lg lapte
1 praf de copt

Pentru umplutura avem nevoie de:

3 oua
12 lg zahar
12 lg mac
12 lg faina
12 lg lapte
1 lg untura
1lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 1/2 de lamaie
esenta rom
coaja rasa de lamaie
Decor :
zahar pudra cu aroma vanilie

Incepem cu foile, batem ouale cu zaharul, laptele , untura si adaugam faina cu praful de copt, recomand sa folositi untura, este mult mai buna decat cu margarina, bineinteles se poate inlocui cu margarina sau unt. Rezulta un aluat mai unsuros ce nu se lipeste de masa de lucru.  Impartim aluatul in 2.  Intindem o foaie pe hartie de copt, punem intr-o tava si ne apucam de umplutura.  Batem ouale cu zaharul, punem aromele, rom si coaja de lamaie rasa, punem o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu jumatate de lamaie pe urma  adaugam untura.






Amestecam  apoi adaugam macul si rand pe rand faina. Turnam compozitia peste foaia din tava






Intindem cealalalta foaie si taiem fasii,  asezam fasiile de aluat pe diagonala cu pauza intre ele, apoi asezam invers.  Introducem tava la cuptor cca 30 min pe urma  incercam  cu o scobitoare.






Pudram cu zahar pudra cu gust de vanilie.


 
 






3 comentarii:

  1. Imi place si prajitura si decorul! Dupa reteta si aspect pare a fi o prajitura pufoasa. Foarte buna!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Nely este o prajitura pufoasa si decorul mi-a venit asa, cand am vazut-o pe fiica mea decupand flori...o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe blogul meu te asteapta un premiu daruit cu toata sinceritatea. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere