marți, 12 aprilie 2011

Aripioare in sos de vin si usturoi cu piure de cartofi



Avem nevoie de: 
aripioare pui
3-4 catei usturoi
150 ml vin alb
3-4 lg ulei
sare
piper
boia de ardei dulce
Pentru piure:
1 kg cartofi
100 ml lapte
50 gr unt
sare
Incepem cu carnea... curatam si spalam aripioarele, le asezam intr-o tava, condimentam, tocam usturoiul marunt, punem vinul si punem folie de aluminiu pe tava... facem cateva gaurele cu o scobitoare si introducem tava la cuptor cca 20 min... intre timp curatam cartofii , punem la fiert in apa cu sare... dupa 20 min scoatem tava , luam folia si mai bagam la cuptor 10 min... cand sunt fierti cartofii scurgem de apa, ii zdrobim  si adaugam unt si lapte, se pot mixa putin...servim aripioarele cu pireul si sosul de vin cu usturoi...



7 comentarii: