marți, 5 aprilie 2011

Piure de castane cu frisca



 Nu am mai mancat castane din copilarie...nici nu mai stiam cu gust au :))... asa deci m-am decis sa imi aduc aminte de copilarie sa gust putin din castane, am cumparat 1/2 de kg, nu stiam daca la sotul meu i place piure ( si nu-i place, numai prajite) la fata mea cea mare ia placut ...sa lasam palavrageala si sa ne apucam de treaba... am spalat putin castanele, le-am crestat si le-am pus la fiert 1 ora...  dupa ce au fiert le-am decojit asa calde... miezul l-am mai fiert in 200 ml lapte pana ce a scazut putin ... am mixat si am adaugat 50 gr de unt si putina esenta de rom ... am batut si 100 ml de frisca si am adaugat la piureul obtinut... a iesit o bunatate de piure?! o puteti folosi si ca , crema la o prajitura, eu am pus in pahare si am spritat frisca din 50 ml frisca... am pudrat  cu cacao...

4 comentarii: