joi, 1 septembrie 2011

Gem de prune


In fiecare an fac acest gem , nu pot si nu vreau sa pierd aceasta minunatie, imi place tare mult gemul de prune si imi place fara zahar. Anul acesta, desi au fost dulci prunele , totusi cand a fiert am simtit nevoia sa adaug putin zahar, au mai fost printre prune si necoapte si cum nu are trecere compotul , nu le-am mai ales.

5 kg de prune
 200 gr zahar
 Prunele se spala , se scot samburii ( eu nu i-am mai cantarit fara samburi) si se dau prin masina de tocat, se pun la fiert. Eu am fiert 2 ore bune, dupa care am adaugat 200 gr de zahar si am mai fiert o jumatate de ora. 
 A rezultat un super gem, cu o culoare minunata, sincer inca nu mi-a ramas gemul de prune cu o coloare asa intensa. Se pune in borcane si asezam borcanele intr-o cratita, umplem cu apa pana la jumatatea borcanelor si punem  la fiert la foc foarte incet 1 ora buna, dupa care punem capacele si depozitam.
 

14 comentarii:

  1. Si al meu Cristina, in fiecare an imi pun pe iarna, nu vad fara! :d Puup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si al meu...chiar ma pregatesc sa merg la piata sa cumpar prune si sa ma apuc de treaba. Imi place foarte mult cum a iesit al tau. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am facut gemul de prune la inceputul lui iulie, dar din prune albe... Imi place mult culoarea, iar pozele fac cu ochiul... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Neobosito,acum gem de prune?Tu nu stai locului niciodata?Cum de a iesit culoarea asta faina?

    RăspundețiȘtergere
  5. are o culoare de vis.fac niste clatite daca pui tu gemul.pupic

    RăspundețiȘtergere
  6. Nely, sunteti o furnicuta, harnicuta! Puup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela, parintii mei au prun galben dar nu prea fac dulceata fiindca nu se ia de pe sambure, pun doar compot, macar este atat de dulce si bun, ceva extraordinar, bunica mea mai facea dulceata! chiar mi-e dor! Puup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Teo, ma simt chiar obosita si tot spun ca nu mai fac nimic, dar chiar cateodata nu pot sta locului :d, iar fetele ma solicita prea mult, gatitul ma relaxeaza, sau mai fac cate un tort :d.Iar culoarea inca nu mi-a iesit asa niciodata, chiar nu stiu :) Puup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Merci Sarah, facem targul , faci clatitele si dau gemul! puup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Are o culoare splendida gemul tau,tare mult imi place!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Maria! Pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere