Gata!!! Nu mai fac nimic , am terminat de pus pe iarna si ma odihnesc , este ultima reteta pe iarna ce am facut-o ! La anul voi face altele pe care le voi arata! Imi place foarte mult cu fasole si imi place sa vad boabele intregi, daca nu dorit asa , se poate da fasolea prin masina de tocat .
1 kg de ceapa
200 gr morcovi
2,800 kg de gogosari rosi
1 kg fasole boabe fragede
300 ml ulei
500 ml bulion de rosii
sare, piper
foi de dafin
Se curata toate legumele si se spala, ceapa, gogosarul, se dau prin masina de tocat, morcovul se rade pe razatoarea cu ochiul mic, fasolea se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Incingem uleiul , intr-o cratita cu peretii inalti si punem ceapa la calit, adaugam si morcovii, lasam pana ce scade zeama lasata de ceapa. Apoi adaugam gogosarii si condimentelesi lasam sa fiarba 1 ora si 1/2 . Dupa acea turnam bulionul si fasolea fiarta, scursa de apa in care a fiert. Se lasa pana ce iasa uleiul deasupra, in cazul meu inca o ora! Se pune in borcane, se pun capacele si asezam intr-o cratita, turnam apa pana la jumatatea borcanelor si dunstulim o ora, apoi se depoziteaza.
Pofta buna!!!!
Alta bunatate gasesc la tine !!! Imi place zacusca cu fasole ;) ...hmmmm , pe o felie proaspata de paine , un deliciu!!
RăspundețiȘtergereAre o culoare superba, arata f apetisanta! Trebuie sa incerc si eu anul viitor! Pup
RăspundețiȘtergereAdevarat graiesti Adina :))) Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina! Incearca , e un deliciu! Pup!
RăspundețiȘtergereTare imi place zacusca asta,n-am facut anul asta asa ca vin sa servesc de la tine !Arata minunat!Te pup!
RăspundețiȘtergereTe astept Floy, am o gramada de borcane nu stiu cine mananca atata zacusca! :))) Te pup!
RăspundețiȘtergerenu pun conserve pentru iarna dar mi-ai facut pofta.am sa imi fac si eu doua linguri sa nu mor.pup
RăspundețiȘtergereSarah , imi place de tine fiinca esti tare haioasa, astept cu nerabdare comentariile tale , ca intodeauna spui cate ceva traznet si in special felul cum o spui, defapt scrii! :D! pup!
RăspundețiȘtergereAsta cred ca va fi ultima conserva pe care o mai fac. Arata fantastic zacusca ta cu fasole! Vreau si eu!
RăspundețiȘtergerexo
Vin eu daca ai prea multa :D arata foarte apetisant!
RăspundețiȘtergereDaca tot ai facut atatea conserve trimite si tu la cei care nu au!Zacusca nu am deloc dar cu fasole:)
RăspundețiȘtergereAsa ma gandeam si eu, ca Teo, daca ai prea multe mai da-ne si noua :)) Glumim, binenteles, dar imi place ideea cu fasole :)
RăspundețiȘtergereAdela , cred ca va fi primul an cand voi face aceasta zacusca . Am testat de la cineva , dar nu mi-a placut , era seaca rau . A ta are culoare ... are ceva aparte , imi ploua-n gura deja . Ms ptr postare si odihna placut dupa atata munca , ptr ca meriti .
RăspundețiȘtergereWk frumos !
Diana .
Nu am facut de cativa ani zacusca din asta cu fasole,dar acum parca ma starnesti rau de tot.Pupicei!
RăspundețiȘtergereMaya, multumesc mult, te servesc cu cea mai mare placere!!!! xo
RăspundețiȘtergereLivia, iti trimit un borcanas, doua :)))! Pup cu drag!!!
Teo, am sa-ti trimit si tie :))) Te pup!
Mihaela, stiu ca glumiti dar va servesc cu drag :) Pupicei!!!
Diana sper sa va fie pe plec , sa-mi dati de stire!! O saptamana minunata!!!
Diamar anul trecut nu am facut nici eu de nici un fel fiindca nu prea mananca mofturosiii mei! :)) Pupicei!!!
Adela , zacusca dupa reteta de la tine asteapta sa iasa uleiul deasupra ... o fac in ceaun , de pe-acum este gro-za-vaaaaaaaaaaaaaaaaa .Pupici si ms din suuuflet ptr reteta
RăspundețiȘtergereDiana
Oauuu in ceaun e si mai grozava!!! Ma bucur ca este pe gustul vostru, Diana si ma bucura faptul ca pot fi de folos :D, va mai astept pe la mine :)! Pup cu drag si o saptamana minunata!
RăspundețiȘtergereAdela , a iesit de-men-ti-a-laaaaaaaaa , mmmmmmmmmmmm , sunt incantata pana la extaz ; nu-mi pare rau c-am experimentat-o si n-am ramas cu impresia de la zacusca cunostintei mele ... vorba bunicii mele ,,mama , daca toate mushtili ar face mieri ....":)))
RăspundețiȘtergereEu te urmaresc si pe Bucataras , stii tu ...
Diana-Onesta