vineri, 16 septembrie 2011

Tort de ciocolata


Ieri a implinit tatal meu 59 de ani ,, La multi ani tata!,, si l-am sarbatorit cu acest tort ciocolatos, ii place tare mult ciocolata desi are diabet, dar l-am facut cu crema mai putina si cu blat pandispan insiropat mai putin. Am reusit sa fac  poza la o feliuta, pe care  va rog sa o serviti asa virtual, va multumesc tuturor pentru urari si acum sa revenim la reteta.
 Pandispan: 
 4 oua
 200 gr unt/margarina
1 praf de copt
 4 lingurite cacao
 200 gr zahar
 240 gr faina

Crema:
 Mousse de ciocolata amaruie:
 100 gr ciocolata amaruie
 150 ml frisca (Meggle)
 Mousse de ciocolata alba:
 100 gr ciocolata alba
 150 ml frisca
 Mousse de ciocolata cu lapte
150 gr ciocolata cu lapte
 150 ml frisca
 1 gelatina Dr oetker
 Ornat:
 100 gr ciocolata cu lapte
 50 ml frisca
 ciocolata amaruie, alba si cu lapte
 100 gr cereale bilute (Viva)
 Sirop:
 250 ml apa
 100 gr zahar
 50 ml visinata
 Pentru pandispan am copt 4 foi separat,  deci am impartit ingredientele in 4.  Mixam 50 gr de unt cu 50 gr zahar, adaugam praf de copt, 1 lingurita de cacao, apoi oul, mixam bine si adaugam 60 gr faina. Am intins pe foaie de hartie de copt cu cutitul si  am copt intr-o forma cu diametru 28 in cuptorul incalzit 10-15 min. Am ales varianta aceasta  de a face foi separat sa nu ma mai chinui cu taiatul blatului, mie una, mi se pare mai usor, am copt 4 blaturi egale.
Pentru crema, am topit  50 ml frisca cu ciocolata rupta bucatele, pana ce sa topit ciocolata, fara a ajunge in punctul de a fierbe .Asa am procedat si cu ciocolata alba si cel cu lapte, am lasat la racit  si am adaugat frisca racita, cate 100 ml la fiecare crema,  am racit 10 min apoi am mixat  pana ce sa batut  crema ca o spuma, am hidratat gelatina in 6 lg de apa, am dizolvat  pe b.m. si am impartit la cele trei creme, cate 2 lg, mixand bine.
 Pentru asamblat, am facut un sirop din apa si zahar, am adaugat visinata si am insiropat cele 4 blaturi. Am asezat o foaie intr-o forma cu peretii detasabili, am turnat moussul de ciocolata amaruie, blat insiropat, apoi moussul de ciocolata alba, foaie insiropata si ultima crema , cea cu ciocolata cu lapte, unde am uitat sa mai fac poza, si ultimul blat insiropat. Am racit o ora, dupa care a fost gata pentru ornat.
Pentru ornat, am topit ciocolata cu frisca  si am turnat peste tort, iar cu o paleta am intins glazura si am lasat sa curga pe margine. Am intins glazura pe margine cu cutitul sa pot lipii cerealele si am  ornat cu aschii de ciocolata neagra, alba si cu lapte. Las ornatul dupa imaginatia fiecaruia!
 Pofta dulce!

24 de comentarii:

  1. Vreau si eu o feliuta, daca e cu ciocolata amaruie... Pupici ciocolatosi !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine, ma servesc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super!

    Ce bine mi-ar prinde o feliuta,sau mai bine zis una mai mare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. "La Multi Ani".Sa fie sanatos si toate cele bune.Tortul este bun tare,Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata super feliuta!!!
    la multi ani tatalui tau!sanatate multa,multa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniela cu cea mai mare placere! pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Okki , una mare sa fie atunci, multumesc de vizita! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim Diamar! Aveti o feliuta de tort!!! :) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. minunat tort.ciocolata ,cu ciocolata si iar putina ciocolata.un deliciu.pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Copil sadic vrei sa ne omori pe toate?:)

    RăspundețiȘtergere
  11. sa-ti traiasca tatal.vadca l-ai rasfatat cu ceva extrem de bun si aratos.

    RăspundețiȘtergere
  12. :)) Nu chiar, doar va invit la o felie de tort :)))!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Pansy! Da l-am rasfatat! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. la multi ani tatalui tau!!!mult noroc si sa fie sanatos!!felicitari pentru tort!!Cu siguranta este DELICIOS!!!Weekend placut!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Mihaela, a fost ciocolatos :))) , weekend minunat, pup strengarii!!!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am facut si eu reteta. Foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Adriana ca a-ti incercat si va placut! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere