miercuri, 6 iulie 2011

Salata de conopida


Este o salata ce ne place foarte mult,  asemanator cu cel de vinete, o salata usor de pregatit... 
 1 conopida mica
 1 ceapa mica
 sare, piper
 Pentru maioneza: 
 2 galbenusuri
 1 lg mustar
 100-150 ml ulei
 Desfacem conopida in bucati, o spalam si punem la fiert in apa cu sare, dupa ce a fiert se scoate si se  zdobeste cu o furculita, tocam marunt o ceapa mica,   adaugam  la conopida, condimentam ( se poate inlocui ceapa cu un catel mic de usturoi , inainte faceam si cu usturoi dar nu prea mai pot manca usturoiul) ...

... adaugam maioneza  facuta  si se amesteca, se serveste pe un platou decorat cu legumele dorite.... 

  
Pofta buna!

11 comentarii:

  1. foarte,foarte bine arata...si mie imi place tare mult!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata apetisant!si mie imi place conopida(fara usturoi)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu prefer varianta cu usturoi,dar e buna in ambele variante,pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta reteta!Te asteapta un premiu la mine pe blog!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna!nu am facut anul acesta...
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm, ce bun, mi-ai adus aminte ce nu am facut de mult timp :) Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. tare buna mai e, nici eu n-am mai facut de mult timp.
    o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Violette, si noua ne place.
    Teo, imi placea si cu usturoi dar am arsuri dupa aceea.
    Flory, mama si sora mea tot asa fac, eu am trecut la ceapa:)).
    Adina , multumesc foarte, foarte mult, ca te-ai gandit la mine, trec dimi pe la tine.
    Alynusa, eu am sa fac cu siguranta daca mai este conopida.
    Alina, nu mai sta pe ganduri:)) si treci la bucatarie :)))
    Dana, tare buna, la fetita mea cea mare i place tare mult.
    Licuta, buna, buna de intins pe paine cu rosii, yumy!
    Va pup fetelor si va urez o seara placuta, Alina cred ca acolo este ziua sau ma insel? , iti urez o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am gasit azi reteta asta si vreau sa iti sugerez sa incerci sa faci si cu conopida cruda, taiata mic sau bagata nitel la tocatorul electric. Pentru vara, cand ne termina caldura aragazului, e numai buna. Este nitel crocanta si ii poti adauga si putina sunca taiata marunt. Si eu fac o parte cu usturoi si una fara, ca am si mofturosi... Felicitari pentru blog, imi plac retetele vazute si am sa incerc si eu cateva retete.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Costanta, am sa incerc si varianta sugerata si multumesc de vizita. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere