Saptamana trecuta am facut aceste urdoici, era seara si vremea mohorata, numai bune pentru aceasta vreme, au iesit niste urdoici pufoase de nu ne-am mai putut opri din mancat :))))...
Aluat:
3 oua
3-4 lg zahar
1 praf de sare
2 vanilii
100 ml lapte
25 gr drojdie
500 gr faina
50 gr faina pentru framantat
Umplutura:
400 gr urda dulce
2 crengute de marar proaspat
1 ou
4 lg zahar
1 ou pentru uns
Urda am amestecat-o cu zaharul, oul batut si mararul tocat marunt.
Se bat ouale cu praful de sare, zaharul, vanilia, am adaugat 2 lg faina si am amestecat. Se dizolva drojdia in lapte caldut si se toarna la compozitie, pe urma adaugam restul de faina. Framantam bine si se lasa la crescut, in cazul meu 2 ore. Dupa ce a crescut, se rastoarna pe masa de lucru presarat cu 50 gr de faina si se framanta bine de tot. Se intinde o foaie cca de 1 cm si se taie patratele peste care adaugam din umplutura de urda.
Colturile se trag spre mijloc pe diagonala, formand pachetele pe care le asezam intr-o tava cu hartie de copt, lasand distanta pentru ele, sa aibe loc sa creasca si le ungem cu ou batut deasupra.
Se coace in in cuptorul incalzit pana ce au devenit aurii deasupra.
Pofta buna!
Ce bune si apetisante sunt!Pupici Adela!
RăspundețiȘtergereSunt tare bune Flory! pupici, pupici!
RăspundețiȘtergereArata super!Te pup!
RăspundețiȘtergereTare mult imi place branza in aluaturi!Sunt apetisante!
RăspundețiȘtergerearata bine.cred ca-s si foarte bune.
RăspundețiȘtergereo zi minunata!
Sunt si bune Adina! Te pup!
RăspundețiȘtergereTeo si noua ne place , dar urdoicile mie imi plac in mod special.
RăspundețiȘtergereSarah, daca iti place urda dulce , recomand sa faci! O zi minunata!
RăspundețiȘtergereCe pufoseniiiiii!!!!!
RăspundețiȘtergereMi-a lasat gura apa! Musai sa le fac si eu :)
Incearca Cristin asi spuneti parerea. Pupici!
RăspundețiȘtergereMi-ai amintit de copilarie cu urdoicile astea...mmm, imi ploua in gura! puup
RăspundețiȘtergereO amintire placuta , Liana, nu?! Puup!
RăspundețiȘtergeresunt pe placul meu! la prima i racoroasa promit sa le fac! :)
RăspundețiȘtergereAstept parerea Ophelia!
RăspundețiȘtergereCe bune is...nu am mai mancat de mult,poate le voi face si eu in weekend.
RăspundețiȘtergereO zi faina sa ai !
Intr-adevar foarte bune , imi plac si cu branza de vaci dar cu urda sunt mai bune. O seara placut!
RăspundețiȘtergereFoarte bune ca si cele facute de bunica mea!
RăspundețiȘtergereBuna Adela! Ce mult ma bucur ca am gasit aceasta reteta facuta de o ardeleanca ca si mine,te pup!
RăspundețiȘtergereIti Multumesc Fertu Adela ! Te pup si eu!!
RăspundețiȘtergere