luni, 18 iulie 2011

Chiftelute










Ne plac la nebunie chiftelutele, eu una mananc cu mare pofta cand este vorba de ele...Merg ca un aperitiv  absolut apetisant sau chiar fel principal alaturi de o garnitura sau chiar marinate in diverse sosuri servite cu paste... Eu de data aceasta am facut simple, alaturi de cartofi noi cu verdeata si o salata de varza, a fost foarte  gustoasa aceasta combinatie...
Pentru cele necesare avem nevoie de:
 1 kg carne tocata de porc/ amestec cu vita
 2-3 felii de paine
 2 cartofi medii
 2 catei de usturoi
 sare, piper
 boia de ardei dulce
 1 ou
 patrunjel verde
 ulei
 Intr-un bol punem carnea tocata.





 Adaugam painea inmuiata in apa si stoarsa.





Adaugam cartofii curatat si dati prin razatoarea mica, apoi spalati  intr-un jet de apa rece si storsi, ca sa eliminam cat mai mult posibil amidonul.





Oul .





Amestecam bine de tot si condimentam dupa gust.





 Adaugam frunzele de patrunjel tocat si usturoiul pisat.





 Amestecul rezultat.





 Apoi facem bilute potrivite.





Prajim in uleiul incins.




Scoatem pe o farfurie cu servet de bucatarie sa absoarbe surplusul de ulei.





  Si rezultatul final , niste chiftelute crocante de te lingi pe degete.


ENJOY!!!!

18 comentarii:

  1. Adela, as manca chiftelute dimineata la pranz si seara. Si intre mese. Ale tale arata superb.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noua ne place tare mult d-na Viorica si multumesc de vizita, pupici si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi is gyakran készítünk fasirtot, nagyon szeretjük, a tiedek is nagyon szépek lettek.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate ,si noi le-am manca tot timpul!

    RăspundețiȘtergere
  5. A valosag , hohy nagyon finom, Kati!

    RăspundețiȘtergere
  6. Parca acum simt mirosul si gustul, Adina :))))) Puup!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata tare bine.eu mai fac si din pui :) .imi plac tare mult.cand nu imi este lene le plonjez in sos de lapte de cocos.
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Bune!!! si eu fac la fel, mai putin cartof, dar sunt o nebunie!!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu prefer cartoful!Confera chiftelutelor o dulceata aparte!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarah , mai fac si din pui, cand cum am si eu chef :)) Pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Alina , nu intodeauna pun cartofi, cand cum :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Teo cum i spuneam la Alina este cand pun si este cand nu , cred ca depinde de ce toane am :) cateodata nici nu-mi dau seama :) dar imi plac in fel si in chip... pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi plac muuuult chiftelutele,iar ale tale arata tare apetisant,pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  14. Flory, eu cred ca place la toata lumea din cate am vazut.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. ce bronzate si frumoase ti-au iesit chiftelutele!

    RăspundețiȘtergere
  16. Chiftelute? Oricand, si cat mai multe!!
    Ti-au iesit foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Alexandrina, multumesc, chiar ca oricand! Puup!

    RăspundețiȘtergere