Mai gatesc din cand in cand ficatei, fetelor le place tare mult, in schimb sotului nu prea, nu este incantat , am incercat mai multe variante , am zis sa incerc si sotati...
Avem nevoie de:
500 gr ficatei de pasare
200 gr ceapa
50 ml ulei/ unt
100 ml vin alb
sare, piper
cateva fire de patrunjel verde
Ceapa o taiem marunt, se caleste in unt sau in ulei, apoi adaugam ficatei curatati de pielite; cei care sunt mai mari se taie in 2-3 bucati. Se acopera cu un capac si se inabusa 10 min. Intre timp, se amesteca ficateii cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de fundul tigai.
Cand incepe sosul sa scada, se adauga vinul, patrunjelul taiat, sare si piper, dupa gust, si se mai lasa la foc domol 20 min, pana ce scade sosul...
Servim alaturi de cartofi natur sau cu orez, noi am servit cu cartofi noi fiert , cu sare, piper si cativa stropi de ulei...
Hú, ez finom lehetett, nagyon guszta.
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!! Ma inscriu la o portie.
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata...si ce pofta mi-ai facuta!
RăspundețiȘtergereO zi buna iti doresc1
Kati nagyon guszta!
RăspundețiȘtergereAlexandrina si doua portii! Puup!
RăspundețiȘtergereAlynusa, asta imi e intentia :))) Puup si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereInteresant ca folosesti vin, eu nu am incercat cu vin niciodata ficatul, o sa il incerc next time, mersi de sugestie :) Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bun!N-as refuza asa o bunatate!pupici!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am folosit vin pana acuma dar i da un gust aparte Alina . Te pup!
RăspundețiȘtergeresant minunati,eu fac destul de des,barbatul meu se omoara duma ficatei astea!
RăspundețiȘtergereNu as refuza o portie!!!...FOARTE BUNI!!!
RăspundețiȘtergereasa cum ai gatit sigur e bun,arata imbietor,o seara placuta
RăspundețiȘtergereSunt innebunita dupa ficat.. Ce-i drept mananc de porc.. nu ca nu mi-ar place de pui.. dimpotriva.. dar stii tu ca io am o amicitie desavarsita cu porcu ;))) buna mea punea si bors.. asa le pun si eu uneori.. dar il iubesc pe ficatul asta in toate formele lui !! pupici cu drag!!
RăspundețiȘtergereFoarte bun si merge de minune cu orice garnitura!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac ficatei de multe ori i mananc asa goi, fara garnitura, fetelor le place tare mult Flory! Te pup!
RăspundețiȘtergereJanet , din pacate sotul nu , dar noi fetele da!
RăspundețiȘtergereLicuta , te limitezi doar la o portie?! :))) Puup!
RăspundețiȘtergereIna , mia placut tare mult gustul, a fost putin diferit de la vin , o aroma foarte buna! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereAntonina, am sa pregatesc si de porc , asa cum imi place mie, sper sa fie o reteta pe gustul tuturor, gatesc mai mult de pasare, pentru fete, doar trebuie sa le fac poftele :D . Puup!!!!
RăspundețiȘtergereTeo si eu zic ca merge, acum depinde de gustul si imaginatia fiecaruia! Puup!
RăspundețiȘtergere