miercuri, 30 martie 2016

Cornulete cu untura si nuca




Reteta este aceasi cu cea de aici doar difera umplutura care este cu nuca, de asemenea puteti umple si cu rahat, pentru mine  raman la fel de bune .


Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4 linguri untura ( la fel se poate folosi unt sau margarina)
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr faina

Pentru umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 100 g dulceata de caise

  •  zahar pudra

 Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min pana ce se umfla.  Faina se cerne si se framanta cu untura, apoi turnam laptela cu drojdia. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic.







Intindem  o foaie de cca 6-7 mm  si taiem patratele, pe urma punem cu lingurita din umplutura pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa  cand rulam cornuletele.






 Rulam  pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.






 Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.
Se scot si se dau asa calzi in zaharul pudra.












2 comentarii:

  1. Tare-mi plac.De cand tot spun ca fac si nu mai reusesc,asa ca iau de la tine.Pupici!

    RăspundețiȘtergere