joi, 14 iulie 2011

Ficatei de pui sote







Mai gatesc din cand in cand  ficatei, fetelor le place tare mult, in schimb sotului nu prea, nu este incantat , am incercat mai multe variante , am zis sa incerc si sotati...


 Avem nevoie de:
 500 gr ficatei de pasare
 200 gr ceapa
 50 ml ulei/ unt
 100 ml vin alb
 sare, piper
 cateva fire de patrunjel verde

 Ceapa o taiem marunt, se caleste in unt sau in ulei, apoi adaugam ficatei curatati de pielite; cei care sunt mai mari se taie in 2-3 bucati. Se acopera cu un capac si se inabusa 10 min. Intre timp, se amesteca ficateii cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de fundul tigai.






 Cand incepe sosul sa scada, se adauga vinul, patrunjelul taiat, sare si piper, dupa gust, si se mai lasa la foc domol 20 min, pana ce scade sosul...



Servim alaturi de cartofi natur sau cu orez, noi am servit cu cartofi noi fiert ,  cu sare, piper si cativa stropi de ulei...

20 de comentarii:

  1. Hú, ez finom lehetett, nagyon guszta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata!! Ma inscriu la o portie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine arata...si ce pofta mi-ai facuta!
    O zi buna iti doresc1

    RăspundețiȘtergere
  4. Alynusa, asta imi e intentia :))) Puup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant ca folosesti vin, eu nu am incercat cu vin niciodata ficatul, o sa il incerc next time, mersi de sugestie :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun!N-as refuza asa o bunatate!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu am folosit vin pana acuma dar i da un gust aparte Alina . Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. sant minunati,eu fac destul de des,barbatul meu se omoara duma ficatei astea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu as refuza o portie!!!...FOARTE BUNI!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. asa cum ai gatit sigur e bun,arata imbietor,o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt innebunita dupa ficat.. Ce-i drept mananc de porc.. nu ca nu mi-ar place de pui.. dimpotriva.. dar stii tu ca io am o amicitie desavarsita cu porcu ;))) buna mea punea si bors.. asa le pun si eu uneori.. dar il iubesc pe ficatul asta in toate formele lui !! pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bun si merge de minune cu orice garnitura!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie imi plac ficatei de multe ori i mananc asa goi, fara garnitura, fetelor le place tare mult Flory! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Janet , din pacate sotul nu , dar noi fetele da!

    RăspundețiȘtergere
  15. Licuta , te limitezi doar la o portie?! :))) Puup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ina , mia placut tare mult gustul, a fost putin diferit de la vin , o aroma foarte buna! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Antonina, am sa pregatesc si de porc , asa cum imi place mie, sper sa fie o reteta pe gustul tuturor, gatesc mai mult de pasare, pentru fete, doar trebuie sa le fac poftele :D . Puup!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Teo si eu zic ca merge, acum depinde de gustul si imaginatia fiecaruia! Puup!

    RăspundețiȘtergere