vineri, 29 iulie 2011

Clafoutis de piersici si smantana


Cand am facut acest desert nu m-am gandit ca va fi asa de bun, dar cand am luat prima inghititura am zis  ca este ceva,  incredibil de bun , avand in vedere ca se serveste cald cu smantana....Doamnelor si domnilor eu zic sa incercati si sa va spuneti parererea sincera.
 Avem nevoie de :
 unt pentru uns vasul termorezistent
 4 bucati de piersici ferme dar coapte
 Pentru servit :
 smantana de 25 %
Pentru aluat:
 150 ml smantana
 100 gr faina
 2 oua mari
 75 gr zahar
 1 vanilie
1 piersica
 1 lg zahar
 100 ml apa
 Pentru topping :
 15 gr unt
 2 lg zahar
 In primul rand incingeti cuptorul bine  si ungem  cu unt un vas termorezistent de  32,5/ 18 cm sau daca aveti rotund de 30 cm. Piersicile le taiem in 2 si scoatem samburi si asezam cu taietura in jos, eu nu am decojit am lasat asa pentru culoare si pentru ca  se spune ca in coaja sunt cele mai multe vitamine. O piersica se taie bucatele se pune intr-un vas, adaugam o lingura de zahar si  100 ml apa, fierbem 5 min apoi dam prin strecuratoare , obtinem un sirop de piersica.  Pentru  a prepara aluatul  se amesteca smantana cu siropul de piersica si punem deoparte. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in centrul ei.  Se adauga ouale...
... vanilia si zaharul si se amesteca rapid pentru  a transforma faina intr-o pasta omogena, apoi se adauga treptat amestecul de smantana cu piersica . Se toarna aluatul peste piersici si se da clafoutisul la cuptor timp de 20 min. Intre timp se prepara toppingul amestecand untul si zaharul cu o furculita, intr-un vas mic. Se scoate clafoutisul din cuptor si se puncteaza deasupra, cat mai  uniform, cu mixtura de unt si zahar, se pune la loc in cuptor si se lasa pana ce aluatul devine auriu si se face pufos. Se serveste  fiebinte  cu smantana! 
 
 
Enjoy!!!!!!
 

36 de comentarii:

  1. prea multe bunatati am vazut astazi !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, delicios!!! sigur voi incerca ca nu mai rezist!!!!!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pofta mi-ai facut!!!!
    Arata superrrr!
    o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adina, si eu mi-am clatit ochii pe alte bloguri si doar bunatati am vazut, oare de acea ca vine weekendul?! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandrina, si eu spun cu mana pe inima ca am papat ceva tare bun! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine..cred ca e delicios.O sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nely, pacat ca nu stati prin apropierea mea , veneati dupa aroma imbietoare si va serveam cu mare drag! pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alynusa cred ca menirea noastra este sa provocam pofte mari! :)))) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nico , te invit la o portie! Sa incerci neaparat, oricum afara este mohorat si ploua, si sa-mi comunici rezultatul! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Super bun,am in plan unul cu smochine,dar tre sa mai astept vreo saptamana!pupici,we placut!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai drepate Flory, super bun, astept pe cel cu smochine! Un wekend minunat! puup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Adina si e foarte bun! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  13. interesanta reteta!!!acum ca e sezonul piersicilor e bine de stiut. Bravo Adela!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Zemos si aromat, piersicile fac minuni in orice prajitura :) Pupici si weekend placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Mihaela, intr-adevar trebuie sa profitam de fructele de sezon iar mie imi plac toate fructele! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alina, de ai sti ce miros am facut in toata casa, ce aroma?! :) pupici si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  17. cat de bine arata!!! Cu siguranta e super bun.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu ce o sa fac mai intai ca ma bombardati cu bunatati!Adela,tu ma provoci cel mai tare!Pupici si we placut!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bianca, a fost una dintre cel mai fierbinte deserturi mancat vreodata, bineinteles de mine! :)))Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu zic ca tu mai provocat de dimi cu acea prajiturica , cu capsunele :))) Pupici si un Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce interesant ,nu am mincat pina acum asa ceva ,dar nu este tirziu sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Arata foarte,foarte delicios...de abia astept sa incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  23. Pfff, praji de vara!! Si eu vreau.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mirela , niciodata nu este tarziu :) Puup!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ana este foarte delicios, inceraca cu incredere! Pupiciei!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Adela !

    Sunt noua nouta pe blogul tau ... Ma bucur tare, ca am descoperit bloggeri din Ludus ! Si eu tot luduseanca ...

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma bucur si eu enorm sa dau de o ludusanca!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cu siguranta ne cunoastem, cel putin din vedere ! Cred ca suntem cam de aceeasi varsta. Daca vrei sa vorbim mai multe, vino in privat( am adresa de email pe blog ).
    Oricum, mi-a parut bine de cunostinta ! N-am mai intalnit bloguri ludusene ...

    RăspundețiȘtergere
  29. Adela, imi lasa gura apa! Cred ca ma ingras doar cand ma uit.Super reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  30. Ok, poate ne cunoastem , am sa iau adresa de email, si mie mi-a parut bine! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  31. Carmen de multe ori mi se intampla si mie :)))!
    PUUP!

    RăspundețiȘtergere
  32. interesanta reteta si nu am mai mancat pana acum , vad ca toata lumea e incantata de ea asa ca in seara asta, mai ales ca se mananca fierbinte, o sa o fac!!pupici

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim, eu zic ca este foarte buna, acum depinde de gustul fiecaruia, incearca si spune-ti parerea! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere