duminică, 6 martie 2011

Ciorba de tarhon cu afumatura si fidea

 


Avem nevoie de:  1/2 kg de carne afumata (daca i afumat de casa i si mai buna), 1 morcov, 1 patrunjel (radacina),  frunze de tarhon in otet,  sare, putin knorr, 1 ou , 250 ml smantana, 200gr fidea .
Se lasa  vreo  jumatate de ora  carnea in apa (mai iasa din sare daca i de casa afumat) si se spala bine, intre timp se pune o oala pe foc cu apa cca 2 litri... se pune carnea la fiert  cu legumele taiate sau  razuite (eu le-am  razuit), se condimenteaza cu sare, putin knorr si se lasa la fiert 30-40 min ... cand e fiarta carnea se adauga frunze de tarhon in otet (eu pun si o lingura de otet in care sta tarhonul i da un gust bun, acrisor) si fideaua... se mai lasa pana ce a fiert fideaua.  Se lasa pana ce se raceste putin dupa care batem un ou cu smantana si adaugam cu grija la ciorba sa nu se '' branzeasca '' cum se spune pe la noi... este o ciorba foarte buna , bineinteles  cui i place tarhonul?! ... noua ne place ff mult mai ales  fiicelor  mele ... sa aveti pofta mare!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu