sâmbătă, 26 martie 2011

Chec din carne de porc















Este un aperitiv foarte bun,  merge de minune la un platou suedez si daca aveti musafiri cu siguranta vor fi incantati de acest fel...puteti face chiar sandvisuri, combinat cu rosii, o felie de cascaval si o frunza de salata... hmmmmm aveti un pranz delicios sau chiar cand mergeti la iarba verde , sunt mai multe variante de a combina acest fel de aperitiv...pentru ingrediente aveti nevoie de :

1/2 kg carne tocata de porc
2-4 felii de paine
sare
piper
boia dulce de ardei
 o ceapa
1/2 ardei  verde
2 catei usturoi
 1 ou
frunze de patrunjel
2 oua fierte



Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat marunt si usturoiul pisat. Apoi adaugam oul  batut.






 Spre final adaugam  verdeata tocata  si ouale taiate marunt. Asezam intr-o tava de chec folie de aluminiu, turnam compozitia de carne, acoperim tot cu folie si facem cateva gaurele cu scobitoarea. Introducem la cuptor,  cand este gata aproape de final se descopera de folie si se mai lasa pana ce se rumeneste deasupra.












...eu am pus pe un platou si am ornat cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie... cui i place se pot stropii chiar cu lamaie...

2 comentarii: