Desi suntem in post vreau sa va arat sarmale facute de mine...nu prea fac doar de sarbatori sau la vreun eveniment in familie si mie imi plac foarte mult cu varza murata ... butoiasul cu varza mi sa cam terminat :( asa caci am facut cu ultima varza ramasa... reteta mea consider ca este simpla si foarte gustoasa... pentru ingrediente avem nevoie de:
1 kg de carne tocata (de preferinte burta de porc sau amestec porc/vita)
200 gr slaninuta afumata (in caz , daca carnea nu este grasa)
1/2 kg carne/ oase afumate
2 cepe
1 lg pasta de ardei
sare
piper
boia de ardei dulce
putin knorr delikat
200 gr orez
200 ml bulion
2-3 capatane de varza murata mai mare
cimbru
marar
Se toaca carnea, slaninuta si ceapa... amestecam carnea cu condimentele , pasta de ardei , 100 ml bulion , slaninuta, ceapa tocata si orezul spalat... alegem frunzele de varza ,taiem putin din cotoare daca e cazul si punem pe fiecare frunza din amestecul de carne si rulam varza ( ma gandesc caci toata lumea stie cum se procedeaza) ...int-o oala se pun frunze de varza putin cimbru si marar si se aseaza un rand de ,,galuscute,, se pune carne afumata iar ,,galuscute,, carne afumata si tot asa pana epuizam ingredientele... se acopera cu varza taiata marunt si se toarna apa pana ce acopera de tot varza... eu fac in oala sub presiune sarmalele, fierb mai repede sau daca fac in alta oala bag la cuptor, sunt mult mai bune si spre gata torn cei 100 ml de bulion ramas peste ele...
Sa stii ca si mie imi e pofta de sarmale si am s afac si eu cat de curand.
RăspundețiȘtergeretare bine arata ale tale!!
Weekend fain..pupici
multumesc Bianca! asemenea si tie ...pupici!
RăspundețiȘtergere