luni, 7 martie 2011

Prajitura cu cappucino rom

 


Ca sa ne si indulcim... pt ingrediente avem nevoie de: 6 oua,  6 lg de apa,  12 lg de zahar,  30 ml ulei,  20 gr de cacao,  8 lg de faina...Batem albusurile spuma adaugam galbenusurile...
...adaugam si uleiul...

...mai batem umpic, adaugam cacao...
...iar la final faina, amestacam cu grija cu o paleta de lemn...punem blatul intr-o tava cu hartie de copt si introducem la cuptor 20-30 min...asa arata blatul meu...


Se insiropeaza cu : 100 ml apa,  50 gr zahar,  1 cappuccino de rom
Pt  crema avem nevoie de: 4 galbenusuri,  200 gr zahar,  250 gr unt/margarina,  1 cappucino rom,  2 lg de cacao.  Mixam galbenusele cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul  si punem pe bm pana ce se ingroasa, adaugam cacao si cappucino... frecam untul/margarina spuma si adaugam crema de oua...
crema se pune deasupra la blatul insiropat...
...deasupra se glazureaza cu: 150 gr ciocolata si 50 ml frisca (ciocolata se topeste in frisca)...spre final iasa o prajitura delicioasa... eu  m-am jucat putin cu ciocolata...

...sa aveti pofta dulce!!....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu