miercuri, 16 martie 2011

Cremes

 


Hmmm!... ne place Cremesul  de cate ori se iveste o ocazie mai speciala fac aceasta delicioasa prajitura...pentru aceasta minunata prajitura avem nevoie de:  2  buc de foi cremes (eu am cumparat),  5 oua,  1, 1/2   l lapte,  100 gr amidon alimentar, 1 esenta vanilie, 200 gr zahar,  20 gr gelatina, zahar pudra cu gust de vanilie pt decor.
Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr de zahar si esenta de vanilie,  se adauga amidonul alimentar si apoi treptat se subtieaza cu laptele...
...se pune pe foc si se amesteca pana ce se ingroasa, se ia de pe foc si se pune o folie alimentara sa nu faca pojghita(cum se spune pe la noi)...se hidrateaza gelatina in 6 lg de apa...se bat albusurile spuma cu restul de zahar...
...se adauga gelatina dizolvata la crema calduta si se mai lasa putin la racit...dupa racire se adauga spuma de albus rand pe rand cu o paleta... se pune prima foaie intr-o tava...
...se toarna crema peste foaie,  se pune  a-2-a foaie, se apasa putin si se pudreaza cu zahar...

...se taie a-2-a zi...

Cand mai fac am sa incerc si cu gris (in loc de amidon alimentar) ...imi lasa gura apa!!!

2 comentarii:

  1. Ce bine arata! E una din cele mai bune prajituri inventate vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. da intr-adevar si este preferata familiei in special al sotului...o zi buna!

    RăspundețiȘtergere