joi, 30 iunie 2011

Taitei cu varza

 
In sfarsit pot sa postez, nu stiu daca voua va mers dar eu nu am putut scrie nimic pana la ora asta, chiar nu stiu ce se intampla, odata nu merge  browserul si tot asa... in fine  revenim la varza noastra ;) , daca tot este sezonul si este din belsug gatim  multa varza... nu am pus in gradina doar cateva fire dar au facut  niste capatane  mari frumoase de a inceput sa crepe :))))
 Aveti nevoie de:
 1 capatana mare de varza
 1 fir de marar verde
 3-4 lg ulei
 sare, piper
 1 cana apa 
 300 gr taitei lati
 Taiem varza sau radem pe razatoarea pentru varza, intr-o cratita mai mare punem uleiul si adaugam varza si mararul verde, eu nu l-am tocat, condimentam si turnam o cana de apa... lasam sa fiarba si sa scada de tot apa, cand a scazut apa amesrecam din cand in cand pana ce isi schimba culoarea... taitei i fierbem in apa cu sare si adaugam la varza, mai lasam vreo 2-3 min pe foc, eu de obicei mai pun putin piper la gata , imi place usor picant...

 
...asta este tot fiecare stie cum se face taitei cu varza, poate difera modul de pregatire si chiar ingredientele...


10 comentarii:

  1. Si noua ne place tare mult, tot varianta picanta, eram curiosa cum o faci tu pt ca am auzit si variante dulci. Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca eu n-am mancat niciodata asa ceva,tre' sa fie foarte bun,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi plac asa de mult taietetii cu varza dulce,ca i-as face de trei ori pe saptamana daca nu m-as teme ca ma ingras .:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaaai,de cînd nu am mai facut!Merci ca mi-ai amintit!Abia astept sa fac :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Exact asta am in plan sa fac saptamana viitoare, si eu fac la fel doar ca evit mararul :) Pupici si un weekend grozav iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Livia si eu am auzit dar nu am facut iar fratele meu mananca asa piperat si pune zahar peste, habar nu am ce gust poate avea, chiar nu am gustat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Flory , noua ne place tare mult, incearca si vei vedea;) Puup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lia si noua ne place tare mult dar pastele ingrasa in cantitate mare :( Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Maya si eu nu am mai facut de mult timp dar acum i sezonul la varza si nu pierd ocazia sa gatesc din varza, noua ne place foarte mult! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. La varza calita cu taitei cam evit si eu de acea am pus doar un fir mic si intreg , Alina, nici sotului nu-i place mararul , pun chiar la ce trebuie si in cantitate foarte mica. puup!

    RăspundețiȘtergere