Imi place tare mult aceasta mancarica ce o fac putin usor picant, iar cu mazarea dulcie este o nebunie, iar fetei mele mai mari i place tare mult... am cumparat mazarea de la piata de legume si cu siguranta voi mai cumpara sa-mi depozitez in congelator dar pana ce nu va mai fi mazare voi repeta aceasta mancarica :))...
Aveti nevoie de: 1 piept de pui mai mare
1 kg mazare proaspata/ congelata
2 fire ceapa verde/ alba
1 morcov
2-3 lg ulei
sare, piper
boia de ardei iute/ dulce
200 ml smantana
1 lg rasa de faina
frunze de patrunjel
Taiem pieptul de pui in bucati mai mici, spalam mazarea, curatam ceapa si o taiem marunt tot cu verdeata, morcovul il dam prin razatoarea mare... calim ceapa si morcovul , adaugam pieptul de pui , condimentam si adaugam boia de ardei iute, lasam 2 min pe foc apoi adaugam mazarea.... turnam apa sa cuprinda toata mazarea si lasam sa fiarba...
... dupa ce a fiert, smantana o amestecam cu faina si adaugam din zeama de la mazare, amestecam, apoi adaugam la mancarica noastra si lasam pana ce se ingroasa, adaugam frunze de patrunjel tocat ...
Cam asta este , pofta buna!
... dupa ce a fiert, smantana o amestecam cu faina si adaugam din zeama de la mazare, amestecam, apoi adaugam la mancarica noastra si lasam pana ce se ingroasa, adaugam frunze de patrunjel tocat ...
Cam asta este , pofta buna!
Arata tare bine... Eu n-am pus smantana in mazare... dar m-ai facut curioasa... E buna rau, nu?? pupici
RăspundețiȘtergereNagyon guszta, egyszer kipróbálom.
RăspundețiȘtergereBun rau Antonina, icearca si sa-ti dai parerea... Puup!
RăspundețiȘtergereKati probald ki mert nagyon finom.
RăspundețiȘtergeresi eu am facut mazare,dar cu carn de porc,buna tare,pup!
RăspundețiȘtergereAm sa fac si cu carne de porc Flory ca e tare bun:)) Pup!
RăspundețiȘtergereInteresanta ideea cu smantana,de retinut!!!Cred ca era foarte buna...arata foarte ispititor...
RăspundețiȘtergereIti doresc o seara placuta si pupici!!!
Bine zis Petronela, a fost :)) Pupici!
RăspundețiȘtergere