Este o prajitura ce ne place foarte mult, nu prea o fac, desi as vrea sa o fac mai des, necesita mai mult timp, faci si o groaza de caldura, dar ca sa-ti satisfaci poftele , ma mai sacrific din cand in cand :)))...
Foi:
1 ou
1 cana zahar
3 lg miere
3 lg ulei
1 lg unt
5 lg lapte
1lingurita bicarbonat de sodiu
1 lamaie
sare
faina cat cuprinde
Crema:
2 pachete unt
1/2 l lapte
5 lg faina
200 gr zahar
2 vanilii
1 borcan dulceata acrisoara ( prune)
zahar pudra
Incepem cu crema, amestecam faina cu zaharul , laptele punem pe foc, cand este pe punctul de a fierbe, turnam in fir subtire peste faina si zahar si amestecam in continuu... punem cratita pe foc si lasam pana ce se ingroasa, dupa acea punem deasupra o folie sa nu faca pojghita, lasam la racit... mixam untul cu vanilia apoi adaugam rand pe rand crema de lapte, lasam deoparte...
Pentru foi , amestecam oul cu zaharul si praful de sare pe abur, adaugam mierea, coaja de lamaie, uleiul, untul si laptele, amestecam, apoi adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestecam apoi adaugam faina...
...se rastoarna pe masa de lucru si se pune atata faina ca sa fie un aluat bun de lucrat... se fac patru foi pe care eu le-am intins direct pe hartia de copt, este mult mai usor, zic eu :)... am pus o foaie am pus jumatate din crema, foaie, am intins dulceata de prune, imi place foarte mult fiindca este acrisoara iar eu nu pun zahar cand fac dulceata de prune... iar foaie, a 2-a parte de crema, foaie si deasupra pudram cu zahar...se lasa pana a2-a zi , pana ce se inmoaie foile...
Pofta dulce!!!!!
E foarte buna si noua ne place mult!
RăspundețiȘtergereGustoasa rau ! cat de perfect ai taiat blaturile si apoi feliile.... mie nu mi-ar fi reusit decat la prima felie ;)) Pupici
RăspundețiȘtergereI printre preferate, Livia! pupici!
RăspundețiȘtergereEeeee Anto, nu fi modesta, iti iese perfect, orice iti iese perfect! Puup!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!O am si eu pe blog,ne-a placut la toti,frageda,delicioasa!pupici!
RăspundețiȘtergereCe bina arata ! Este una din prajiturile mele preferate .
RăspundețiȘtergereIntr-adevar Flory , foarte buna! Te pup!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place tare mult Sandrina! pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte buna si ti-a iesit foarte frumoasa! E una din preferatele sotului meu.
RăspundețiȘtergereAdela,
RăspundețiȘtergereAlbinuta e una din prajiturile mele preferate.
Unde stai ?
Ca vin la tine .:)
Arata foarte bine si cred ca e si foarte buna!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata Adela, ai rabdare nu gluma! eu nu m-am incumetat sa o fac pana acum pentru ca e destul de migaloasa :) o intrebare totusi: nu se pune si gris in crema? ca eu asa stiu reteta, poate ma insel...Pupici si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereCristina i tare buna si sotului i place tare mult iar fiiica mea , cea mare, ar manca toata prajitura :))).
RăspundețiȘtergereBuuuna Nico!
RăspundețiȘtergereLia, stau in Ludus, un oras mai mic langa Targu-Mures, te astept cu mare drag. Puup!
RăspundețiȘtergerewoow ce nebunie!!mai ai ? ca mi s-a facut pofta si vad ca s-au invitat mai multe fete la o portie de ,,albinuta" o fac si eu delicioasa iar asta arat splendid adica de nota 20!
RăspundețiȘtergereAlina, este destul de migaloasa, pe caldurile astea, iar la crema nu te inseli, este cine face si cu gris, cand ma gandesc sa mai fac , va fi cu gris... Pupici si o zi minunata! Acolo este zi nu?
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta.Arata foarte bine prajitura.
RăspundețiȘtergereDaniela din pacate nu mai am , dar am sa fac special inca o portie ;)
RăspundețiȘtergereCe sa fac daca a starnit asa pofte aceasta ,, albinuta,, :)))), multumesc Haplea!
RăspundețiȘtergereDe o suta de ani tot spun ca fac si eu prajitura asta,si înca nu am ajuns!Arata perfect!Ai taiat-o cu laserul? :P
RăspundețiȘtergerePupici!
:))) Nu Maya, am un cutit cu lama subtire cu ce tai de obicei, taie foarte bine, iar cutitele mi le ascute tatal meu... Pupici!
RăspundețiȘtergere