vineri, 12 august 2011

Piure de cartofi



Am facut acest piure langa soteul de porc  si m-am gandit sa postez separat, la garnituri sa aveti de unde alege, cred ca toata lumea stie cum se face doar depinde de ce adaugam fiecare.
 1 kg cartofi
 100 ml lapte
 100 gr unt/ margarina
 sare
 Se curata cartofii de coaja,  se spala , se taie  in 6-8 , acuma depinde de cartofi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert  se strecoara de apa, eu pastrez intr-o canita  putina zeama si se zdrobesc  cu ustensila de zdrobit cartofi, adaugam untul  si amestecam, apoi laptele si  sare dupa gust, eu mai adaug putin din zeama in care au fiert cartofii, foarte putin...
Pofta, buna !

12 comentarii:

  1. Garnitura asta chiar ca merge in orice imprejurari si putini cred ca sunt cei care nu o plac!Pupici,Ade si o zi buna sa ai!Mersi de ajutor:)

    RăspundețiȘtergere
  2. e garnitura noastra preferata !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bun piureul facut in casa!pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai drepatete Teo! Nu ai pentru ce , oricand :)! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adina, fetelor le place tare mult! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu ii fac aproximativ cu mentiunea ca ii fac cu mixerul si nu pun decat unt si lapte...fara apa de la ei.
    Pupici si wekend frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Bianca , eu m-am invatat de la bunica mea sa adaug putina zeama de la cartofi, cred ca a ramas in instinct si mostenire, la fel face si mama :) iar de mixat mai fac si asa dar mai rar! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu pun la fiert 2-3 catei de usturoi si o foaie de dafin. Oricum ar fi facut, piureul de cartofi e tare, tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexandrina nu am incercat si cred ca nu poate fi rau, am sa incerc si asa! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere